Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Ειδήσεις και μέσα ενημέρωσης > Άρθρο

Τι σημαίνουν τα 50 χρόνια Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους;

Τι σημαίνουν τα 50 χρόνια Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους;
Οι νέοι γιορτάζουν την Ευρώπη

18/04/07

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ευρώπης, οι νέοι κλήθηκαν να συζητήσουν και να προβληματιστούν για το τί σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος, και να γνωστοποιήσουν τις απόψεις τους στον κόσμομε διαγωνισμούς, δημόσιες συζητήσεις και διάφορα παιγνίδια.

Ολόκληρο το μήνα Μάρτιο, παιδιά, νέοι και σπουδαστέςκάθε ηλικίας απ’ όλη την Ευρώπη συζήτησαν, διαγωνίστηκαν και έπαιξαν διάφορα παιγνίδια για να γιορτάσουν την ευρωπαϊκή επέτειο. Γεννημένοι στην εποχή της τεχνολογίας των πληροφοριών, οι σημερινοί νέοι διακρίνονται στη χρήση των πολυμέσων και οι διοργανωτές των εκδηλώσεων φρόντισαν να αξιοποιήσουν δεόντως το γεγονός αυτό.

Σε όλα τα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, νέοι ταλαντούχοι με την κάμερα στο χέρι δημιούργησαν 50λεπτα βιντεοκλίπ πάνω σ’ ένα ευρωπαϊκό θέμα της επιλογής τους για την ψηφιακήπλατφόρμα πολυμέσων Europocket TV. Νέοι από την Εσθονία έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό "φιλμ τσέπης",με μίνι ταινίες που γυρίστηκαν με κάμερες και κινητά τηλέφωνα. Ομάδες Γάλλων σπουδαστών πορεύθηκαν "στα ίχνη της Συνθήκης της Ρώμης English (en) français (fr) " με ένα βίντεο διάρκειας τριών λεπτών στο οποίο διερευνούν τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, προσωπικότητες και επιτεύγματα.

Αναμιγνύοντας εικονικούς και φυσικούς χώρους, το ισπανικό πρόγραμμα“Η ώρα των νέων στην Ευρώπη English (en) español (es) ” προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να εκφράσουν το όραμά τους για την Ευρώπη με ομάδες εργασίας, θεατρικές παραστάσεις, ραδιοφωνικές εκπομπές, συναντήσεις και δημόσιες συζητήσεις, μέχρι το τέλος του 2007.

Τετρακόσιοι νέοι από 14 χώρες της ΕΕσυναντήθηκαν στο Τορίνο και στη Ρώμη για να γιορτάσουν όλοι μαζί, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγώνThe Phoenix. Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε δημόσιο διάλογο, συναντήσεις εργασίας και συζητήσεις με εμπειρογνώμονες της ΕΕ, στους οποίους περιλαμβάνονταν και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην Ολλανδία, πολίτες νεαρής ηλικίας έγιναν μέλη του Κοινοβουλίου για μια μέρακαισυζήτησαν για το μέλλον της Ευρώπης English (en) Nederlands (nl) με Ολλανδούς βουλευτές. Νεαροί ασθενείςτου νοσοκομείου “La Timone English (en) français (fr) ” της Μασσαλίαςγιόρτασαν την 50ήεπέτειοσυμμετέχοντας σε ποικίλα παιγνίδια, ενώ το εστιατόριο του νοσοκομείου προσέφερε γεύματα από διάφορα μέρη της Ευρώπης. Πλήθος παιδιών συνέρευσε στοΜουσείο των παιδιών English (en) italiano (it) στη Ρώμη, το οποίοείχε διοργανώσει ειδική γιορτή αφιερωμένη στην Ευρώπη.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας