Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Ειδήσεις και μέσα ενημέρωσης > Άρθρο

Η Ευρώπη στο ρυθμό της μουσικής

Η Ευρώπη στο ρυθμό της μουσικής

16/03/07

Όλα τα γούστα θα ικανοποιηθούν το σαββατοκύριακο των εκδηλώσεων για τα πεντηκοστά γενέθλια της ΕΕ καθώς οι Ευρωπαίοι θα συγχρονίζονται στους ρυθμούς της τζαζ, ποπ, ροκ και κλασικής μουσικής σε συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την ήπειρο.

Αστέρες από όλες τις χώρες της Ένωσης θα παρευρεθούν στο πάρτυ γενεθλίων της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Η Αξέλ Ρεντ, ο Τσούκερο, η Κιμ Γουάιλντ, ο Χέλμουτ Λόττι και πολλοί άλλοι θα είναι παρόντες στη βραδιά ποπ στο Atomium Deutsch (de) English (en) français (fr) Nederlands (nl) . Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου Deutsch (de) English (en) français (fr) Nederlands (nl) θα παρουσιάσει την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν στο Palais des Beaux-Arts, ενώ παράλληλα μερικοί από τους καλύτερους Ευρωπαίους μουσικούς τζαζ θα παίξουν σε διάφορα σημεία της πόλης για την εκδήλωση ‘Jazz in Europe now! Deutsch (de) English (en) français (fr) Nederlands (nl) ’. Το τρίοΤζάκι Τέρασον, οι Aka Moon, το κουαρτέτο του δεκαοχτάχρονου δεξιοτέχνη Gabor Bolla είναι ορισμένα από τα συγκροτήματα που θα σας γοητεύουν με τους ήχους τους.

Στην Πορτογαλία πάνω από 220 'bandas' English (en) português (pt) θα αρχίσουν ταυτόχρονα τις συναυλίες τους σε όλη τη χώρα με τον Ύμνο της Ευρώπης. Στη Γερμανία, μουσικοί και από τις 27 χώρες της ΕΕ θα παίξουν σε 50 γερμανικές πόλεις Deutsch (de) English (en) . Αν έχετε γεννηθεί στις 25 Μαρτίου, σας προσκαλούμε σε ειδική συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου της Ευρώπης English (en) français (fr) στο Λουξεμβούργο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ στηρίζει μουσικές εκδηλώσεις. Το φεστιβάλ Brxl Bravo Festival (Βρυξέλλες, 2-4 Μαρτίου) και ο διαγωνισμός European Border Breakers (EBBA) είναι μόνο δύο παραδείγματα. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από το πρόγραμμα Πολιτισμός 2007.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας