Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact
Europa viert feest! - 50e verjaardag van het Verdrag van RomeSla taalkeuzebalk over (sneltoets: 2) 01/02/2008
EUROPA > 50e verjaardag > In EU-landen > België
In EuropaIn EU-landenWereldwijdKalenderSoort evenement

Zeilen voor Europa

De “Verdrag van Rome” rond de wereld

Tentoonstelling
Data: 18/06/07 > 06/07/07
Plaats: Charlemagne – Wetstraat 170, Brussel
Land: België
Organisator: European Communities Sailing Club, Fondation Eddy Paape, European Confederation of Nautical Industries, Europese Commissie
Meer informatie: http://www.sailforeurope.org/index.cfm
Zeilen voor Europa

In Brussel zal een reeks buitengewone foto’s te zien zijn van het zeiljacht “Verdrag van Rome”, genomen tijdens de twee races rond de wereld waar het aan heeft deelgenomen.

De unieke beelden die van de “Verdrag van Rome” zijn genomen tijdens de twee races om de wereld in 1970 en 1980 zijn te zien van 18 juni tot 7 juli. Er zijn ook stukken van het schip te zien, en andere “levende herinneringen” die de reis hebben overleefd  en die gebruikt werden door de eerste “Europese bemanning”.

De “Verdrag van Rome”, het kleinste jacht dat deelnam aan de races, zette een schitterende prestatie neer, zowel in 1970 als in 1980. Het eindigde als derde in de tweede race en ging lopen met de Lady-Macworthprijs omdat er gedurende de hele reis een vrouw deel uitmaakte van de bemanning.

Sail for Europe brengt hulde aan dit bijzondere zeilschip, dat deelnam aan de races met een bemanning van amateurs en dat als eerste deelnam aan een race om de wereld als vertegenwoordiger van verschillende Europese landen.

De tentoonstelling is voor het publiek toegankelijk.

De "Verdrag van Rome" vaart uit (video)

Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact | Naar boven