Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact
Europa viert feest! - 50e verjaardag van het Verdrag van RomeSla taalkeuzebalk over (sneltoets: 2) 01/02/2008
EUROPA > 50e verjaardag > In EU-landen > België
In EuropaIn EU-landenWereldwijdKalenderSoort evenement

Een stap in de goede richting

CoR promoot initiatieven inzake mobiliteitsmanagement

Conferentie
Data: 07/02/07 > 08/02/07
Plaats: Brussel
Land: België
Organisator: Comité van de Regio’s
Meer informatie: http://www.cor.europa.eu/en/activities/conferences_expo.htm#070207
Een stap in de goede richting

Innoverende oplossingen voor verkeersproblemen, groene technologie en duurzaam vervoer vormen de discussiethema’s van de workshop “A change for the better” (een stap in de goede richting). Mensen uit heel Europa delen hun ervaringen en wisselen ideeën uit over het bevorderen van de fiets, het openbaar vervoer en car-pooling in stedelijke gebieden.

Vertegenwoordigers uit de steden die in 2006 de beste voorstellen indienden voor duurzaam vervoer in de stad zullen hun succesverhaal vertellen. De heer Stavros Dimas, Europees Commissaris voor het Milieu, zal het 2-daags evenement openen. Hij zal ook de prijzen uitreiken tijdens de plechtigheid waar de drie steden die zich het meest hebben ingezet voor het milieu, worden beloond.

Burgers en vertegenwoordigers van steden of particuliere organisaties zullen er vooraanstaande zakenmensen en regionale vertegenwoordigers uit heel Europa ontmoeten in een innovatieve, creatieve en dynamische setting. De workshop maakt deel uit van de Europese week van de Mobiliteit 2007, een bewustmakingscampagne die zich richt tegen klimaatverandering en duurzame vervoermiddelen promoot.

De Europese Commissie lanceerde de eerste mobiliteitscampagne in 2002 als een actieve manier om het gebruik van milieuvriendelijke transportmiddelen te bevorderen. De laatste mobiliteitsweek vond plaats in september 2006 en er waren meer dan 1300 steden uit 38 landen bij betrokken.

Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact | Naar boven