Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδοΣε χώρες της ΕΕΣε όλο τον κόσμοΠρόγραμμα εκδηλώσεωνΕίδη εκδηλώσεων

Η Άνοιξη της Ευρώπης

Οι μαθητές παίρνουν τον λόγο!

Νέοι
Ημερομηνίες: 26/03/07 > 30/06/07
Τόπος: Σχολεία στην Ευρώπη
Χώρα: Χώρες της ΕΕ και υποψήφιες χώρες
Συμμετέχοντες: Σχολεία, υπάλληλοι της ΕΕ, προσωπικότητες από το κέντρο και την περιφέρεια και εμπειρογνώμονες.
Διοργανωτής: Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με όλα τα θεσμικά όργανα και φορείς της ΕΕ
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.springday2007.net/
EUN  Partnership – European Schoolnet:
Santi Scimeca (00 32) 2 790 75 50
ΓΔ Επικοινωνίας – Επικοινωνιακός σχεδιασμός και προτεραιότητες: Ariane Moret (00 32) 2 299 87 21
Η Άνοιξη της Ευρώπης

Η Άνοιξη της Ευρώπης είναι μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της δημόσιας συζήτησης, του διαλόγου και του προβληματισμού μεταξύ μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με τις αρχές, τα επιτεύγματα και το μέλλον της ΕΕ. Το θέμα για φέτος θα είναι "Όλοι μαζί από το 1957: τα σχολεία γιορτάζουν την Ευρώπη".

Η Άνοιξη της Ευρώπης προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να ενημερωθούν για τα ευρωπαϊκά θέματα, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συζητήσουν τα οράματά τους για την Ευρώπη με εμπειρογνώμονες και προσωπικότητες της ΕΕ.

Οι φετινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Άνοιξης της Ευρώπης, που βασίζονται στην επιτυχία των προηγούμενων ετών, θα διαρκέσουν από τις 26 Μαρτίου – την επομένη της 50ής επετείου της Συνθήκης της Ρώμης – μέχρι τις 30 Ιουνίου, με ιδιαίτερη έμφαση στην 9η Μαΐου, ημέρα της Ευρώπης.

Ποικίλες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν σε σχολεία ολόκληρης της Ευρώπης, οι οποίες θα έχουν τη μορφή δημόσιων συζητήσεων και συναντήσεων με εμπειρογνώμονες (προσωπικότητες της ΕΕ, τοπικές αρχές κ.λπ.), δημόσιων συζητήσεων σε απευθείας σύνδεση, "τσατ" στο Διαδίκτυο μεταξύ μαθητών σχολείων από διάφορες περιοχές και χώρες, ημέρας της Ευρώπης, ευρωπαϊκών εκθέσεων κ.λπ.  Τα σχολεία καλούνται να συμμετάσχουν με τον τρόπο που επιθυμούν και ανάλογα με τους πόρους που διαθέτουν.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα βρουν στον δικτυακό τόπο της Άνοιξης της Ευρώπης ιδέες και προτάσεις για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στα σχολεία τους καθώς και πλούσιο παιδαγωγικό υλικό.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας