Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact
Europa viert feest! - 50e verjaardag van het Verdrag van RomeSla taalkeuzebalk over (sneltoets: 2) 01/02/2008
EUROPA > 50e verjaardag > In Europa
In EuropaIn EU-landenWereldwijdKalenderSoort evenement

Informele EU-top te gast in Berlijn

Overig
Data: 24/03/07 > 25/03/07
Plaats: Berlijn
Land: Duitsland
Organisator: Duits voorzitterschap van de Europese Unie
Meer informatie: http://www.eu2007.de/en/index.html
Informele EU-top te gast in Berlijn

Op 24 en 25 maart komen de EU-leiders in Berlijn bijeen om de 50e verjaardag van de EU te vieren. Verwacht wordt dat zij met een verklaring zullen komen over de Europese waarden en ambities. Het evenement is zondag 25 maart van 10.30 tot 15.00 uur via internet te volgen. DeutschEnglish

To view the video, you need the <a href="http://www.real.com/freeplayer/?rppr=rnwk" title="RealPlayer plug-in!">RealPlayer plug-in!</a>
To view the video, you need the <a href="http://www.real.com/freeplayer/?rppr=rnwk" title="RealPlayer">RealPlayer</a>

Deze "Verklaring van Berlijn pdf - 64 KB [64 KB] български (bg) čeština (cs) dansk (da) Deutsch (de) eesti keel (et) ελληνικά (el) English (en) español (es) français (fr) italiano (it) latviešu valoda (lv) lietuvių kalba (lt) magyar (hu) Malti (mt) polski (pl) português (pt) română (ro) slovenčina (sk) slovenščina (sl) suomi (fi) svenska (sv) " staat symbool voor vijftig jaar Europese integratie. In de verklaring zal worden teruggeblikt op wat de EU heeft bereikt, niet in de laatste plaats duurzame vrede en stabiliteit op het Europese continent. Daarnaast wordt ook een blik op de komende vijftig jaar geworpen.

De EU-leiders willen met deze verklaring bovendien wijzen op het belang van de gemeenschappelijke waarden en beginselen van het Europese project. Zij willen duidelijk maken dat de EU politiek vastbesloten is om door te gaan en de toekomstige koers van Europese Unie uit te stippelen.

Terwijl de EU-leiders de officiële plechtigheden in het Duits Historisch Museum in Berlijn bijwonen, vinden er elders in de stad op initiatief van de Duitse regering feestelijke evenementen Deutsch (de) plaats.

Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact | Naar boven