Oikeudellinen huomautus | Tietoa EUROPA-sivustosta | Haku | Yhteydenotot
Eläköön EU! Rooman sopimus 50 vuottaOhita kielivalikko (pikanäppäin=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-vuotisjuhla > Uutiset ja tiedotusvälineet > Artikkeli

Näkökulmia Eurooppaan

Näkökulmia Eurooppaan
Tour et Taxis -näyttelytilan aula (edelläkävijänaisista kertova Visionary Women -näyttely) - Bettina Flitner

20/04/07

Kuluvan vuoden aikana järjestetään useita näyttelyitä ja tapahtumia, joissa tarkastellaan EU:n 50-vuotista historiaa ja elämää EU:n uusissa jäsenvaltioissa. Siten halutaan tarjota ajatuksia herättävä, innostava ja haastava näkökulma Eurooppaan.

Mitä tiedät EU:n uusista jäsenvaltioista? Niiden asukkaiden elämää, perinteitä, ominaispiirteitä ja omituisuuksiakin esitellään kiertävässä valokuvanäyttelyssä englishfrançaisnederlands . Magnum Photos ‑yhtiön kuvaajien töistä koottu Euro Visions -näyttely on ollut jo esillä Pariisissa, Milanossa, Budapestissa ja Varsovassa ja parhaillaan se on Brysselissä.

Brysselissä on järjestetty myös avantgardistinen näyttely A Vision for Brussels englishfrançaisnederlands . Siinä kansainvälinen arkkitehtiryhmä esittelee, millainen Bryssel heidän mielestään voisi olla Euroopan pääkaupunkina. Kunnianhimoisessa hankkeessa esitetään Brysselin monien symbolisten rakennusten, muun muassa Euroopan parlamentin ja komission keskeisten toimitilojen, muovaamista uuteen uskoon siten, että EU tulisi lähemmäs kansaa.

Tour & Taxis -näyttelytiloissa Brysselissä on esillä yli 40 jättikokoista muotokuvaa naisista Deutsch (de) English (en) français (fr) Nederlands (nl) , jotka ovat olleet kulttuurin, tieteen, talouselämän ja politiikan edelläkävijöitä Euroopassa. Saksalainen valokuvaaja Bettina Flitner on kiertänyt kameroineen kolme vuotta Eurooppaa ja tavannut lähes 70 naista, joista on kotimaassaan tullut roolimalleja — muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel, ruotsalainen dekkaristi Liza Marklund ja italialainen juristi Ilda Bocassini, joka on mafian vastaisen taistelun keulakuva.

Sisilian Palermossa saattoivat aikuiset ja lapset tutustua Eurocircus italiano  -tapahtumaan 30.–31.3. Kaupungin keskustassa oli lukuisia interaktiivisia näyttelyitä ja esityksiä, joita seurasi kaikkiaan yli 60 000 ihmistä. Tapahtumassa käsiteltiin eurooppalaisten arjen kannalta kiinnostavia aiheita kuten kansalaisten oikeuksia ja EU:n lainsäädännön vaikutuksia.

Liettuassa English (en) lietuvių kalba (lt) , Tanskassa dansk  ja Belgiassa français  on voinut muistella EU:n kehitystä lehtiuutisten valossa. Kolmessa omaperäisessä sanomalehtinäyttelyssä on esitelty Euroopan historian 50 viime vuoden käännekohtia kunkin maan päivälehdistön kuvaamina.

Oikeudellinen huomautus | Tietoa EUROPA-sivustosta | Haku | Yhteydenotot | Sivun alkuun