Rättsligt meddelande | Om webbplatsen EUROPA | Sök | Kontakt
EU fyller år! - Romfördraget firar 50-årsjubileumHoppa över språkvalsknapparna (kortkommando=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-årsjubileum > I EU-länderna > Sverige
EU-övergripandeI EU-ländernaI hela världenKalendariumTyper av evenemang

Våra svenska skatter – vad har EU med dem att göra?

Konferens
Datum: 19/04/07
Plats: Demokrativerkstaden, Västerlånggatan 1, Stockholm
Land: Sverige
Deltagare: I lunchdiskussionen medverkar Europaparlamentarikerna Göran Färm (PSE), Nils Lundgren (IND/DEM) och Olle Schmidt (ALDE) samt riksdagsledamöterna Lars Johansson (s, PSE) och Lennart Sacrédeus (kd, EPP-ED). Dessutom deltar Robert Gidehag från Skattebetalarnas förening. Moderator är journalisten Annika Ström Melin
Organisatör: Europaparlamentets informationskontor i Sverige tillsammans med Sveriges riksdag.
Läs mer: Europaparlamentets informationskontor i Sverige
Våra svenska skatter – vad har EU med dem att göra?

Vad har EU-medlemskapet inneburit för våra svenska skatter? Handlar det om mer än reavinstbeskattning vid försäljning av bostäder? Ska vi ha harmoniserade företagsskatter? Hur ska EU-länderna hantera fenomen som "dieselshopping" och klimathotet utan majoritetsbeslut för miljöskatter? Och vore det inte mer transparent om EU-avgiften gjordes om till en EU-skatt?

Den sjätte av totalt nio lunchdiskussioner som Europaparlamentets informationskontor i Sverige anordnar tillsammans med Sveriges riksdag om vardagsnära EU-frågor under temat "50 år av europeiskt samarbete". Lunchdiskussionerna äger rum i Demokrativerkstaden på Västerlånggatan 1 i Stockholm, kl. 11.30-13.00. Anmälan görs på e-post till EU50@riksdagen.se. Anmälan till diskussionen den 19 april måste göras senast den 18 april. Lunchsmörgås serveras till alla som anmält sitt deltagande dagen innan.

Rättsligt meddelande | Om webbplatsen EUROPA | Sök | Kontakt | Till början