Rättsligt meddelande | Om webbplatsen EUROPA | Sök | Kontakt
EU fyller år! - Romfördraget firar 50-årsjubileumHoppa över språkvalsknapparna (kortkommando=2) 01/02/2008
EUROPA > 50-årsjubileum > I EU-länderna > Sverige
EU-övergripandeI EU-ländernaI hela världenKalendariumTyper av evenemang

Europeiska ungdomsparlamentet

Sveriges nationella session, med lärarseminarium

Konferens
Datum: 02/02/07 > 04/02/07
Plats: Stockholm: Europeiska kommissionens representation, Kungsholmens gymnasium, Hersby gymnasium och Riksdagens andra kammare
Land: Sverige
Deltagare: Cirka 120 unga studenter och 30 lärare
Organisatör: Europiska ungdomsparlamentet i samarbete med Europeiska kommissionens representation i Sverige och Europaparlamentets informationskontor.
Läs mer: http://ec.europa.eu/sverige
Europeiska ungdomsparlamentet

Den 2-4 februari kommer EUP:s tredje nationella session att hållas i Stockholm. Parallellt med detta hålls ett seminarium för de lärare som medverkar i projektet.

Sveriges EU-minister Cecilia Malmström kommer till öppningssessionen på Kungsholmens gymnasium. Christian Danielsson, enhetschef för EU-kommissionens Turkietgrupp, generaldirektoratet för utvidgning, kommer att närvara vid EUP:s generalförsamling i riksdagen. Parallellt med detta kommer Europeiska kommissionens representation i Sverige och Europaparlamentets Sverigekontor att hålla ett seminarium för de cirka 30 lärare som medverkar i projektet. Seminariet börjar efter lunch den 2 februari.

Europeiska ungdomsparlamentet (The European Youth Parliament, EYP), grundades 1987 i Fontainebleau, Frankrike, för att ge gymnasieelever och lärare i Europa möjlighet att träffas och diskutera gemensamma aktuella frågor i dagens och morgondagens Europa. Syftet är att tillföra en europeisk dimension till undervisningen och att låta lärare och elever se hur Europa fungerar i praktiken.

Europaparlamentets talman Josep Borell Fontelles och Europarådets generalsekreterare Terry Davis är EUP:s beskyddare.

Varje år arrangerar Europeiska ungdomsparlamentet tre internationella sessioner i olika städer runtom i Europa och ofta i värdlandets parlamentsbyggnad. Då får cirka 250 elever och lärare från ett trettiotal europeiska länder möjlighet att träffas.

Rättsligt meddelande | Om webbplatsen EUROPA | Sök | Kontakt | Till början