Pravno obvestilo | O portalu EUROPA | Išči | Kontakt
Praznujemo Evropo! - 50. obletnica Rimske pogodbePreskočite vrstico z izbiro jezika (tipka za bližnjico=2) 01/02/2008
EUROPA > 50. obletnica > V državah EU > Slovenija
Po vsej EvropiV državah EUPo svetuKoledarVrste prireditev

ŠKISOVA tržnica

Letos desetič – z evropsko vasjo, padalci in večernim koncertom

Mladi
Datumi: 09/05/07
Kraj: Ljubljana, Summer Stadium Ilirija
Država: Slovenija
Udeleženci: Študentski klubi, umetniki, športniki, glasbene skupine in padalci Student clubs, artists, bands, parachuters
Organizator: Zveza študentskih klubov Slovenije – Škis
Več informacij: http://www.skisova-trznica.si
ŠKISOVA tržnica

Študentski festival na prostem, ki očara z igrami, športi, predstavitvami regionalnih posebnosti, evropsko vasjo, padalci in…večernim koncertom. Pričetek ob 12h.

Škisova tržnica je tradicionalna prireditev, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza Škis). Na njej se v enem mestu, v enem dnevu, na enem prireditvenem prostoru zberejo domala vsi študentski klubi iz cele Slovenije.

Rdeča nit jubilejne prireditve bo tudi tokrat kulinarika. Študentje bodo za Tržnico pripravili kulinarične posebnosti regije ali kraja, iz katerega prihajajo, in jih obiskovalcem ponudili v svojem narečju. S kulinaričnimi dobrotami in lokalnimi etnografsko-kulturnimi posebnostmi bodo obiskovalci lahko začutili vso barvitost Slovenije. V popoldanskem času se bodo obiskovalci lahko preizkusili tudi v različnih zabavnih in športnih dejavnostih.

Letos se bodo slovenskim študentom pridružili tudi naši evropski kolegi in dodali kamenčke v mozaiku praznovanja Dneva Evrope in 50. obletnice Evropske unije. V Evropski vasi bodo prebivali študentje sedmih evropskih držav: Švedske, Grčije, Turčije, Litve, Poljske, Češke in Madžarske. Tudi oni bodo ponudili kulinarične dobrote posameznih držav, z nekaj dobre volje pa se boste lahko pri njih v sedmih jezikih naučili izreči “dober dan, prijatelj, študent”. Če boste pogledali v nebo, pa se vam bo razprl pogled na evropske padalce.

Ko bo sonce začelo poljubljati oblake, se bo na dveh različnih odrih začel odvijati večerni glasbeni program. Na glavnem odru bodo za zabavo obiskovalcev poskrbeli Ultra, iScream, Father, Gušti in Polona, Šank Rock, Dan D ter Vlado Kreslin, za ljubitelje elektronskih ritmov bodo poleg Marshalla Jeffersona poskrebli tudi slovenski d.j-ji. Organizatorji ob tem lepem jubileju Tržnice obljubljajo posebno presenečenje.

Vstopnine tradicionalno ni.

Pravno obvestilo | O portalu EUROPA | Išči | Kontakt | Na vrh