Pravno obvestilo | O portalu EUROPA | Išči | Kontakt
Praznujemo Evropo! - 50. obletnica Rimske pogodbePreskočite vrstico z izbiro jezika (tipka za bližnjico=2) 01/02/2008
EUROPA > 50. obletnica > V državah EU > Slovenija
Po vsej EvropiV državah EUPo svetuKoledarVrste prireditev

Nevladne organizacije v razširjeni EU in priložnosti za spodbujanje aktivnega evropskega državljanstva

Dvodnevna mednarodna konferenca

Konferenca
Datumi: 12/04/07 > 13/04/07
Kraj: Grand hotel Union - Garni, Ljubljana
Država: Slovenija
Organizator: Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij CNVOS
Več informacij: www.cnvos.si, Udeležba brezplačna, prijave na info@cnvos.si
Nevladne organizacije v razširjeni EU in priložnosti za spodbujanje aktivnega evropskega državljanstva

Na konferenci bomo ocenili vključevanje državljanov in NVO v oblikovanje politik na evropski ravni in osvetlili vlogo NVO. S predstavitvijo dobrih praks slovenskih NVO, izmenjavo izkušenj in oblikovanjem predlogov za izboljšanje komuniciranja, mreženja in sodelovanja bomo skušali spodbuditi vključevanje državljanov in NVO v proces dialoga z institucijami EU.

Prvi dan konference (9.00-15.30) bo oceni vključevanja državljanov in nevladnih organizacij v oblikovanje politik na evropski ravni in prikazu vloge nevladnih organizacij (nacionalnih, regionalnih in evropskih NVO mrež) sledila razprava udeležencev.

Drugi dan konference (9.00-17.00) pa bo namenjen spodbujanju večjega vključevanja slovenskih državljanov in NVO v procese dialoga z institucijami EU – s predstavitvijo dobrih praks slovenskih NVO, izmenjavo izkušenj s predstavniki evropskih nevladnih mrež in oblikovanjem predlogov za izboljšanje komuniciranja, mreženja in sodelovanja na lokalni, nacionalni in evropski ravni.

Na konferenci bodo prisotni predstavniki naslednjih nevladnih mrež, ki so dejavne na področju promocije aktivnega evropskega državljanstva: European Citizens Action Service – ECAS, European Council for Non-profit Organisations – CEDAG, CEE Citizens’ Network (s sedežem na Slovaškem), Active Citizenship Network (s sedežem v Italiji) ter World of NGOs (Avstrija).

Pravno obvestilo | O portalu EUROPA | Išči | Kontakt | Na vrh