Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Σε χώρες της ΕΕ > Ελλάδα
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδοΣε χώρες της ΕΕΣε όλο τον κόσμοΠρόγραμμα εκδηλώσεωνΕίδη εκδηλώσεων

50 χρόνια ΕΕ – Περιφέρεια, Ανάπτυξη , Πολιτισμός

Συνέδριο
Ημερομηνίες: 02/06/07
Τόπος: Άνδρος
Χώρα: Ελλάδα
Διοργανωτής: EURONEM
50 χρόνια ΕΕ – Περιφέρεια, Ανάπτυξη , Πολιτισμός

Θα εξεταστούν θέματα που αναφέρονται στις περιφερειακές πολιτικές και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με βάση την ατζέντα της Λισσαβόνας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ακόμη, η ενίσχυση της πολιτισμικής παραμέτρου για καλύτερη διαβίωση και συνεργασία των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών ως παράγοντα ενίσχυσης της απασχόλησης στη διευρυμένη Ευρώπη.

 

Στο πρώτο πάνελ μετά το χαιρετισμό της Προέδρου του Euronem, κας Νάσιας Μιχαλοπούλου και του Δημάρχου Άνδρου, κου Κυριάκου Θωμά, θα μιλήσουν ο Δ/της. του Γρ. της Αντιπ. της Ε.Ε. Ελλάδας κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος, ο αναπ. Γεν. Δ/της του Ευρ. Κοινοβουλίου κ. Γιάννης Κοκκάλας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γεώργιος Παπαστάμκος, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, η αντινομάρχης Αθηνών κα Μαρία Ζερβάκη, καθώς και ο καθ/της Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Κων. Αθανασόπουλος.

Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Διονύσης Σταμπόγλης.

Στο δεύτερο πάνελ για το πολιτισμό, εισηγητές θα είναι η κ. Μαριλένα Πολιτοπούλου, συγγραφέας δημοσιογράφος, η κ. Ελευθερία Κουρούπη, χορογράφος – θεωρητικός χορού, ο γλωσσολόγος κ. Πέτρος Δημητρακόπουλος και η παραγωγός ευρωπαϊκών ταινιών κ. Όλγα Αμπάζογλου. Συντονιστής στο πάνελ θα είναι ο κ. Νώε Παρλαβάτζας, δημοσιογράφος και Σύμβουλος Ευρ. Προγραμμάτων για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και τον Πολιτισμό.

Μετά το συνέδριο θα ακολουθήσει δείπνο από το Δήμο Άνδρου.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας