Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία
Η Ευρώπη γιορτάζει! - 50ή επέτειος της Συνθήκης της ΡώμηςΠαρακάμψτε τη γραμμή επιλογής γλώσσας (πλήκτρο άμεσης πρόσβασης=2) 01/02/2008
EUROPA > 50ή επέτειος > Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδοΣε χώρες της ΕΕΣε όλο τον κόσμοΠρόγραμμα εκδηλώσεωνΕίδη εκδηλώσεων

Europalia.europa

Φεστιβάλ
Ημερομηνίες: 03/10/07 > 03/02/08
Τόπος: Βρυξέλλες, άλλες πόλεις του Βελγίου και γειτονικές χώρες
Χώρα: Βέλγιο
Διοργανωτής: Ίδρυμα Europalia International
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.europalia.eu
Europalia.europa

Επί τέσσερις μήνες,το φεστιβάλ Ευρωπάλιαθα προβάλλει την πολιτιστική πολυμορφία των 27 χωρών της ΕΕ, μέσω της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, του κινηματογράφου και της λογοτεχνίας. Τα κορυφαία έργα τέχνης θα παρουσιαστούν στις Βρυξέλλες, σε όλο το Βέλγιο και σε γειτονικές χώρες.

Το 2007, το φεστιβάλΕυρωπάλια, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, θα είναι αφιερωμένο στην τέχνη και τον πολιτισμό της Ευρώπης με την ευκαιρία του εορτασμού των 50ών γενεθλίων της ΕΕ. Επί τέσσερις μήνες, τα Ευρωπάλιαθα προβάλλουν την πολιτιστική πολυμορφία των 27 χωρών μέσω πολυάριθμων μουσικών, θεατρικών, χορευτικών, κινηματογραφικών και λογοτεχνικών εκδηλώσεων. Η ιστορία της τέχνης καθώς και ο σύγχρονος ευρωπαϊκός πολιτισμός θα αποτελέσουν αντικείμενο εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων. Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με τα 27 κράτη μέλη και στόχος του είναι να εντοπίσει τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των διαφόρων χωρών της Ένωσης, αλλά και τις ιδιαιτερότητες τους. Είκοσι επτά σύγχρονοι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν σε βίντεοτα έργα τα οποία θεωρούν περισσότερο αντιπροσωπευτικά της ιστορίας της ευρωπαϊκής τέχνης. Είκοσι επτά νέοι Ευρωπαίοι θα δείξουν μέσω μιας καλλιτεχνικής διαδρομήςπώς θα μπορούσε να είναι η ευρωπαϊκή τέχνη του μέλλοντος.

Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Σχετικά με τον EUROPA | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας