Jogi nyilatkozat | Az EUROPA portálról | Keresés | Kapcsolat
Európa ünnepel - A Római Szerződés 50. évfordulójaA nyelvkiválasztó sáv átugrása (billentyűparancs=2) 01/02/2008
EUROPA > 50. évforduló > Hírek és a média > Cikk

Erasmus-nap: Brüsszel Európa legnépszerűbb csereprogramját ünnepli

Erasmus-nap: Brüsszel Európa legnépszerűbb csereprogramját ünnepli
Az Erasmus-kampánybusz Münchenben

07/06/22

Az Erasmus-kampánybusz európai körútja végén Brüsszelbe érkezik. Ez az esemény nyitja majd meg a belga főváros Erasmus-napi ünnepségeit.

Március óta járja az Erasmus-kampánybuszEnglishaz európai tagországokat. A buszon az Erasmus DiákhálózatEnglishönkéntesei utaznak, akik június 28-án érkeznek meg Brüsszelbe, a kampányút utolsó állomására.

A brüsszeli Erasmus-napEnglishzárja azt az ünnepi eseménysorozatot, melyet a népszerű uniós diákcsereprogramDeutschEnglishfrançaisfennállásának 20. évfordulója alkalmából rendeztek meg Európa-szerte. A belga fővárosban az ünnepségeket a kampánybusz megérkezése nyitja meg. A busz utasait maga a polgármester üdvözli majd a brüsszeli főtéren, a Grand Place-on. Ezt követően a program volt, jelenlegi és jövendő ösztöndíjasai többek között vitafórumon és Erasmus-bulin vehetnek részt.

A diákcsereprogram születésnapja alkalmából Európa-szerte Európa-napokat szerveztek. Az ünnepi rendezvények közül negyvenre a kampánybusz önkéntesei is ellátogattak. Budapesten éppúgy megfordultak, mint Belgrádban, Isztambulban vagy Bukarestben. Júniusban az egyetemi városokon volt a sor. München, Zürich, Róma, Milánó, Barcelona, Porto, Párizs és London vitafórumokkal, koncertekkel és születésnapi partikkal várta az érdeklődőket.

Az önkéntesek a pályaudvarok, egyetemek, sörözők és egyéb, a fiatalok által gyakran látogatott helyek közelében felállított információs pontoknál összesereglő érdeklődőket tájékoztatták a külföldi tanulmányok előnyeiről. Az egyik önkéntes a következő szavakkal jellemezte a kampányt: „A körút csupán futó találkozásokra, rövid beszélgetésekre adott alkalmat, de mindegyik állomást gazdag élményekkel hagytuk magunk mögött.”

Jogi nyilatkozat | Az EUROPA portálról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére