Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact
Europa viert feest! - 50e verjaardag van het Verdrag van RomeSla taalkeuzebalk over (sneltoets: 2) 01/02/2008
EUROPA > 50e verjaardag > In Europa
In EuropaIn EU-landenWereldwijdKalenderSoort evenement

Europese regio's vieren de verjaardag van de EU!

Overig
Data: 22/03/07 > 23/03/07
Plaats: Auditorium Conciliazione, Rome
Land: Italië
Deelnemers: Vertegenwoordigers van lokale en regionale autoriteiten uit de hele EU
Organisator: Comité van de Regio's en de regio Lazio
Meer informatie: http://www.cor.europa.eu/en/activities/rome.htm
Verklaring voor europa van het comité van de regio's
Europese regio's vieren de verjaardag van de EU!

Naar aanleiding van de 50e verjaardag van het Verdrag van Rome houdt het Comité van de Regio's zijn 69e plenaire zitting op 22 en 23 maart in Rome.

To view the video, you need the <a href="http://www.real.com/freeplayer/?rppr=rnwk" title="RealPlayer plug-in!">RealPlayer plug-in!</a>
To view the video, you need the <a href="http://www.real.com/freeplayer/?rppr=rnwk" title="RealPlayer">RealPlayer</a>

De vergadering wordt gehouden in het prestigieuze Auditorium Conciliazione, waar ook een speciale ceremonie zal plaatsvinden. De regio Lazio, waarin Rome ligt, heeft het initiatief hiertoe genomen. Dit is een goede gelegenheid om de aandacht te vestigen op de realiteit en diversiteit van de Europese regio's.

Een politieke "Verklaring van de steden en regio's voor Europa" zal tijdens de ceremonie worden goedgekeurd. Hierin wordt ingegaan op de belangrijkste prioriteiten van de lokale en regionale autoriteiten, en hoe deze bereikt kunnen worden. De verklaring wordt toegestuurd aan de informele Europese Raad, een bijeenkomst van de staatshoofden en regeringsleiders in Berlijn op 25 maart 2007.

De ceremonie wordt bijgewoond door de Italiaanse president Giorgio Napolitano, Italiaanse politici en vertegenwoordigers van de Europese instellingen en nationale regeringen. 

Wie zijn erbij?

Dit evenement wordt bijgewoond door de 344 leden van het Comité van de Regio's, dat bestaat uit vertegenwoordigers van de lokale en regionale autoriteiten in Europa, en door Italiaanse politici en vertegenwoordigers van de Europese instellingen en nationale regeringen.

Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact | Naar boven