DiscoverEU


DiscoverEU


Aktuell information

Är du en av dem som fick ett DiscoverEU-resekort i november 2019? Har du inte kunnat resa på grund av coronapandemin? Oroa dig inte, vi har förlängt reseperioden fram till den 31 augusti 2021. Vårt team kommer att kontakta dig och hjälpa dig med nästa steg. Du kan fortfarande upptäcka EU!
Läs mer här

Undrar du över nästa ansökningsomgång? Om läget i Europa tillåter hoppas vi kunna erbjuda nya chanser att vinna ett resekort från DiscoverEU i oktober 2021. Fortsätt att följa oss på sociala medier, särskilt vår Facebookgrupp för #DiscoverEU, så får du veta vad som är på gång! 

- - -

Är du 18 år och medborgare i ett EU-land? Gör dig redo att upptäcka Europa! DiscoverEU deltar självklart i Europaåret för järnvägen 2021.

Vad är DiscoverEU?

DiscoverEU är ett EU-initiativ som ger dig möjlighet att resa runt i Europa och få nya erfarenheter. Du kommer för det mesta att resa med tåg (det finns undantag så att de som bor på öar eller i avlägsna områden också kan delta), så du kan sitta och se Europas många vackra städer och landskap susa förbi. Varje år hålls två ansökningsomgångar och om du har tur kan du få ett resekort från EU.

Resekortet ger dig möjlighet att resa till andra EU-länder, upptäcka Europas mångfald, lära dig om dess kulturarv och historia och träffa nya vänner från hela kontinenten. Resan är också ett sätt att bli mer självständig, få större självförtroende och bli mer öppen för andra kulturer. Det är egenskaper som kan bli till stor nytta för dig i framtiden.  

Vill du veta mer om tidigare ansökningsomgångar? I vårt faktablad kan du läsa mer om initiativet och ta del av några deltagares erfarenheter.

 

Inspirerande TedX-video med Vincent-Immanuel Herr