Jogi nyilatkozat | A honlapról | Kontakt | Keresés
EUROPA > Debate Europe > Az Unió egészségügyi és fogyasztóvédelmi szakpolitikája

Videoklipek az Unió egészségügyi és fogyasztóvédelmi politikájáról

Az Unió egészségügyi és fogyasztóvédelmi szakpolitikája


Join the forum

Tudta, hogy az Ön életének számos területére kihat az Unió egészségügyi és fogyasztóvédelmi szakpolitikája?

Az egészségügyi és fogyasztóvédelmi szakpolitika őrködik ugyanis afelett – a szó szoros értelmében a „tanyától a tányérig” –, hogy biztonságosak legyen az élelmiszerek, amelyeket Ön elfogyaszt; és gondoskodik arról is, hogy biztonságosak legyenek a termékek, amelyeket Ön használ: a játékoktól az autókon és elektromos berendezéseken át a barkácsoláshoz használt eszközökig. Az Unió gondoskodik arról, hogy az Ön alapvető fogyasztói jogai ne csorbulhassanak az uniós tagországokban, hogy Önnek ne legyen oka aggodalomra, amikor külföldön vásárol. Az Unió ezen kívül népszerűsíti az egészséges életmódot, és koordinálja a fertőző betegségek leküzdését célzó munkát.

A Bizottság egészségüggyel és fogyasztóvédelemmel foglalkozó szolgálata az idén ősszel ünnepli 10. évfordulóját. Szeretnénk, ha ebből az alkalomból elmondaná nekünk, mit is gondol a munkánkról. Tudta-e azt, hogy az EU az egészségügy és a fogyasztóvédelem területén is tevékenykedik? Úgy véli-e, hogy az egészségügyi és fogyasztóvédelmi szakpolitika hatással volt az Ön életére? Ha nem, Ön szerint milyen tevékenységeket kellene folytatni az egészségügyi és fogyasztóvédelmi szakpolitika keretében?

Bármilyen tapasztalatokban volt is része eddig, most lehetősége nyílik arra, hogy elmondja a véleményét és beszélgessen másokkal a Debate Europe vitafórumon.