Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact
Europa viert feest! - 50e verjaardag van het Verdrag van RomeSla taalkeuzebalk over (sneltoets: 2) 01/02/2008
EUROPA > 50e verjaardag > Nieuws en media > Artikel

Scholen vieren 50ste verjaardag EU

Scholen vieren 50ste verjaardag EU
Een nieuwe look voor Europa

20/07/07

"Lente in Europa" heeft leerlingen van duizenden scholen in Europa op de been gebracht. Zij zijn meer te weten gekomen over de EU en hebben een verlanglijstje voor de toekomst gemaakt.

In het verlengde van het succes van de afgelopen drie jaar hebben tussen 26 maart en 30 juni bijna 5000 scholen meegedaan aan "Lente in Europa" 2007.

Deze speciaal op scholieren afgestemde Europese campagne moet de kennis van de EU verbeteren door leerzame activiteiten en debatten met Europese politici.

In 2007 was het thema natuurlijk de vijftigste verjaardag van de EU. De officiële website van "Lente in Europa" bood leerkrachten tal van hulpmiddelen om lessen over dit thema en over de geschiedenis van de EU voor te bereiden. Ook vonden zij er tips over hoe scholen hun eigen "Lente in Europa" konden organiseren.

De deelnemende scholieren konden hun creativiteit echt de vrije loop laten: debatten, festivals, tentoonstellingen – er waren allerlei evenementen om dit heuglijke feit te vieren. Als extra stimulans werden er dit jaar ook twee wedstrijden georganiseerd. Basisschoolleerlingen mochten een herdenkingszegel voor de 50ste verjaardag van de EU ontwerpen, middelbare scholieren een poster over democratie.

Om de EU dichter bij de jeugd te brengen, hebben scholen zowel virtuele als live-debatten met Europese kopstukken gehouden. Meer dan 80 Europarlementariërs, commissarissen en leden van andere EU-instellingen gingen terug naar school om de leerlingen van nu te ontmoeten. En 86 scholen uit 23 landen kregen de kans om online te chatten met prominente Europeanen. Leerlingen konden bijvoorbeeld vragen stellen over de rol van de EU-instellingen en de belangrijkste resultaten van de EU uit haar 50-jarig bestaan.

Wat scholen zelf hebben georganiseerd

Juridische mededeling | Over de EUROPA-website | Zoeken | Contact | Naar boven