Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Om ungdomsveckan

Nu är det snart dags för Europeiska ungdomsveckan 2019! Mellan den 29 april och den 5 maj anordnas många evenemang i Europa på temat ”Demokratin och jag”, där vi tar reda på hur unga kan påverka beslut och engagera sig i samhället.

Var med och diskutera och delta i aktiviteterna.

Varför ”Demokratin och jag”?

Eftersom du kan påverka beslut som påverkar ditt liv! EU-valet den 23–26 maj närmar sig. Gå och rösta den här gången.

Men det som händer mellan valen är lika viktigt för att demokratin ska fungera: att arbeta ideellt, tala med beslutsfattare eller på andra sätt uppmärksamma det som du tycker är viktigt, kanske klimatet eller ungdomsarbetslösheten.

Vi tar ofta demokratin för given, men i Europa har vi arbetat hårt för den. Demokratin angår oss alla. Alla röster räknas – din med!

Vad är Europeiska ungdomsveckan?

Europeiska ungdomsveckan hålls vartannat år och ska uppmärksamma och främja ungdomsverksamhet genom evenemang i alla de länder som deltar i Erasmus+. Det finns många lokala aktiviteter i länderna att välja mellan. Dessutom kommer ungdomar, projektdeltagare, ungdomsorganisationer och beslutsfattare att samlas för ett EU-evenemang i Europaparlamentet i Bryssel.

Vem står bakom Europeiska ungdomsveckan?

Ett större EU-evenemang i Bryssel anordnas av EU-kommissionens generaldirektorat för utbildning, ungdom, idrott och kultur, i samarbete med Europaparlamentet och andra generaldirektorat vid kommissionen. I länderna är det  programkontoren för Erasmus+ som ansvarar för aktiviteterna i samarbete med Eurodesk-kontoren.

Hur deltar jag i evenemanget i Bryssel?

Anmäl dig till EU-evenemanget i Bryssel senast den 17 april 12:00 svensk tid. Det är öppet för alla, men antalet platser är begränsat så vänta inte för länge. Du kan också delta i vår videotävling, där 30 ungdomar har chans att vinna resa och boende för att delta i evenemanget. Följ oss i sociala medier om du vill veta mer. 

Hur deltar jag i evenemang där jag bor?

På den här sidan kan du se vad som händer nära dig. Kontakta arrangören när du hittar något du vill gå på. Evenemangen publiceras allt eftersom. Om du inte hittar något just nu kan du komma tillbaka och titta senare.

Evenemang

1024 Evenemang
35 Countries
118393 Participants