Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

O inicijativi

Dobrodošli u Europski tjedan mladih 2019.! Od 29. travnja do 5. svibnja diljem Europe održat će se događaji na temu „Demokracija i ja“. Istražit ćemo na koji način mladi mogu utjecati na donošenje odluka i aktivno sudjelovati u društvu.

Pridruži nam se u raspravama i proslavi!

Zašto „Demokracija i ja“?

Zato što možeš utjecati na odluke koje utječu na tvoj život! Europski izbori, koji će se održati od 23. do 26. svibnja, sve su bliže. Pobrini se da ovaj put glasaš

Osim toga, ono što se događa između izbora važno je za napredak demokracije: uključi se u volonterski rad, razgovaraj s tvorcima politika ili na drugi način osiguraj da drugi čuju tvoj glas kako bi se pozornost privukla na važna pitanja, bilo da se radi o klimatskim promjenama ili nezaposlenosti mladih.

Demokracija je vrijednost koju uzimamo zdravo za gotovo, ali u Europi smo je godinama razvijali i njegovali. Demokracija je naša. Naši glasovi. Naše postignuće. Demokracija si ti.

Što je Europski tjedan mladih?

Svake dvije godine tijekom Europskog tjedna mladih slave se i promiču aktivnosti mladih na događanjima organiziranima u svim zemljama koje sudjeluju u programu Erasmus+. Pored lokalnih aktivnosti na nacionalnoj razini, na Europskom tjednu mladih okupit će se mladi, sudionici projekata, udruženja mladih i tvorci politika na europskom događaju u Bruxellesu u Europskom parlamentu.

Tko organizira Europski tjedan mladih?

Ovaj europski događaj organizira Europska komisija, Glavna uprava za obrazovanje, mlade, sport i kulturu u suradnji s Europskim parlamentom i drugim glavnim upravama Europske komisije. Na državnoj razini, organizacija i koordiniranje povjerava se  nacionalnim agencijama za Erasmus+ uz usku suradnju s mrežom Eurodeska.

Kako sudjelovati u europskom događaju u Bruxellesu?

Prijava za događaj Europskog tjedna mladih u Bruxellesu bit će dostupna do 17. travnja 12:00 prema srednjoeuropskom ljetnom vremenu. Otvorena je za sve! Mjesta su ograničena, stoga ne čekaj predugo! Prati kanale europske mladeži na društvenim mrežama za sudjelovanje u videonatječaju s nevjerojatnom mogućnosti osvajanja 30 ulaznica i smještaja u Bruxellesu za europski događaj.

Kako sudjelovati u događajima u tvojoj blizini?

Provjeri događaje u svojoj blizini na ovoj stranici i obrati se organizatoru. Događaji se postupno dodaju. Ako još uvijek ne vidiš događaj u svojoj blizini, provjeri ponovno kasnije!

Događanja

1024 Događanja
35 Countries
118393 Participants