Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Perustietoa nuorisoviikosta

Tervetuloa Euroopan nuorisoviikolle 2019! Eri puolilla Eurooppaa järjestetään 29.4.–5.5. tapahtumia, jotka liittyvät vuoden teemaan ”Demokratia ja minä”. Tavoitteena on löytää nuorille tapoja osallistua päätöksentekoon ja yhteiskunnan toimintaan.

Osallistu keskusteluun ja tapahtumiin!

Miksi juuri ”Demokratia ja minä”?

Sinä itse voit vaikuttaa elämääsi vaikuttaviin päätöksiin! Euroopan parlamentin vaalit järjestetään 23.5.–26.5. Älä jätä tilaisuuttasi käyttämättä.

Myös kaikki muu, mitä vaalien välillä tapahtuu, on aivan yhtä tärkeää demokratian onnistumisen kannalta. Tekemällä vapaaehtoistyötä, puhumalla päättäjille tai vaikuttamalla muilla keinoin voit tuoda esiin itsellesi tärkeitä asioita, kuten ilmastonmuutos tai nuorisotyöttömyys.

Demokratia saattaa tuntua itsestään selvältä arvolta, mutta olemme kehittäneet ja vaalineet sitä Euroopassa vuosikymmeniä. Se on meidän. Siinä kuuluvat meidän äänemme. Se on meidän aikaansaannoksemme. Se olet sinä.

Mikä on Euroopan nuorisoviikko?

Joka toinen vuosi järjestettävän Euroopan nuorisoviikon tarkoitus on tuoda esiin ja edistää nuorisotoimintaa tapahtumissa, joita järjestetään Erasmus+ -ohjelmaan osallistuvissa maissa. Kansallisten ruohonjuuritason tapahtumien lisäksi Euroopan nuorisoviikko kokoaa yhteen nuoria, nuorisoprojekteihin osallistuneita, nuorisojärjestöjä ja päättäjiä Euroopan parlamentissa Brysselissä järjestettävään päätapahtumaan.

Kuka järjestää Euroopan nuorisoviikon?

Euroopan komission koulutuksen, nuorisoasioiden, urheilun ja kulttuurin pääosasto järjestää nuorisoviikolla koko Euroopan nuorisoviikon päätapahtuman yhteistyössä Euroopan parlamentin ja muiden komission pääosastojen kanssa. Tapahtumien koordinoinnista vastaavat kansallisella tasolla kansalliset Erasmus+ -toimistot yhdessä Eurodesk-verkoston kanssa.

Kuinka osallistun Euroopan nuorisoviikon päätapahtumaan Brysselissä?

Rekisteröityminen Brysselissä järjestettävään Euroopan nuorisoviikon päätapahtumaan on avoinna 17.4. asti 12:00 Keski-Euroopan kesäaikaa, CEST. Tapahtuma on avoin kaikille. Toimi nopeasti – paikkoja on rajoitetusti! Seuraa European Youth -tilejä sosiaalisessa mediassa ja ota osaa videokilpailuun, jonka voittaja saa liput tapahtumaan 30 henkilölle sekä majoituksen Brysselissä koko porukalle.

Kuinka osallistun lähelläni oleviin tapahtumiin?

Katso tältä sivulta, millaisia tapahtumia lähelläsi järjestetään, ja ota yhteyttä järjestäjiin. Tapahtumia lisätään sivulle sitä mukaa, kun niitä rekisteröidään. Jos lähelläsi ei näytä olevan tapahtumia, katso tilanne myöhemmin uudelleen!

Tapahtumat

1024 Tapahtumat
35 Countries
118393 Participants