Europejski Portal Młodzieżowy
Informacje i możliwości dla młodych ludzi w całej Europie

Gyermekbolygó Óvoda

Gyermekbolygó Óvoda

Fecske utca 12., 8200, Veszprém, Hungary

www.maganoviveszprem.hu

opis organizacji

Óvodánk alapításakor pedagógiai alapgondolatunk az volt, hogy hozzunk létre egy olyan biztonságos, elfogadó, szeretetteljes környezetet, ahol a gyermeki léleknek lehetősége van kinyílni. Ha a gyermek szeretetben és biztonságban érzi magát, előbb utóbb szárnyalni kezd, a mi dolgunk pedig, pedagógusoké, hogy ezt a helyzetet kihasználva tanítsuk őt és bevezessük a világ dolgaiba. Óvodánkban Charles Rogers amerikai pszichológus alapelveit követve igyekszünk egy személyre szabott, elfogadó személyközpontú pedagógiát követni. A Magyarországon kiváló fejlesztőpedagógusok és óvodapedagógusok vannak, ám a fejlesztésre szoruló gyermek sokszor nehezen, sok időt várva tud az állami intézményekben bejutni a megfelelő szakemberhez.
Intézményünket 2011- ben alapítottuk. Két, kis létszámú óvodai és egy bölcsődei csoportban fogadjuk a gyermekeket. Óvodánk közel 200 négyzetméteren 5 csoportszobával, egy speciális fejlesztő foglalkoztatóval és két tornateremmel várja a gyermekeket.
A kertben fajátszótér, homokozó áll rendelkezésre. Minden csoportban szakképzett óvodapedagógusok, kisgyermekgondozók vannak a gyermekekkel, a fejlesztő foglalkozásokat fejlesztő pedagógus illetve logopédus tartja. Az intézmény minden dolgozója a korlátlan elfogadás és a személyközpontú pedagógia elkötelezett híve.
Rendelkezünk a megfelelő szaktudással és lelkesedéssel ahhoz, hogy a gyermekeknek életük legszenzitívebb időszakában minden tudást megadva, képességeiket maximálisan kiaknázva felkészítsük Őket az iskola elvárásaira.
Mindezt nagyon sok játékkal ötvözve, egyéniségük, személyiségük tiszteletben tartásával meghagyva nekik a rácsodálkozás, felfedezés élményét és a játék örömét egy elfogadó, szeretetteljes környezetben.
Óvodánkban egy magánóvoda (2 csoporttal), egy magánbölcsöde (2 csoport) és egy gyermekfejlesztő működik. A Gyermekbolygó Gyermekfejlesztő Központ egy olyan, gyermekeknek létrehozott komplexum ahol a gyermekek számára hasznos és örömteli programok széles skáláját állítottuk össze. A Fejlesztőben lehetőség van az egészségesen fejlődő vagy mozgásában, értelmi képességeiben, magatartásában lemaradott gyermekek fejlesztésére.Ezeken kívül kidolgoztunk egy képességfejlesztő programot is, amely célja, hogy minden gyermek megtalálja azokat a képességeit, amelyek sikerélményeket és önbizalmat adhatnak és közben leküzdhesse azokat a hátrányokat, amelyek esetleg megnehezítenék az életét. A kiegyensúlyozott képességprofil az egyik alapja annak, hogy sikeres legyen a tanulásban, elérhesse céljait az életben. A tanuláshoz szükséges alapképességek fejlesztésével megakadályozhatjuk a tanulási zavarok kialakulását, segíthetjük tehetségük kibontakozását. Az iskola előkészítő fejlesztő programot óvodánkban már kiscsoportban elkezdjük. A fő hangsúly a prevención van. Melyik szülő ne szeretné megakadályozni, hogy gyermeke tanulási zavarokkal küszködjön? Óvodánkban lehetőségünk van arra, hogy időben kiszűrjük és megelőzzük azokat a tanulási zavarokat, amik később megkeserítenék az iskolás életet. Fejlesztő pedagógus és logopédus foglalkozik a gyermekekkel napi szinten az óvodai idő alatt. Az elmúlt négy évben úgy látjuk ez az „összegyúrt” pedagógia sikeresnek bizonyult, nemcsak a gyermekek és a szülők szempontjából, hanem a pedagógusokéból is, hiszen a kis létszámú csoportok,a modern, színes fejlesztőeszközök, fejlesztőhelyiségek kialakítása lehetővé teszi, hogy a szakmai munkára koncentrálva csak a gyerekekre figyelhessünk.

zagadnienia związane z integracją

This organisation is willing to involve volunteers who face situations which make their participation in activities more difficult, from the following categories for different types of project:

  • Geographical obstacles
  • Cultural differences
  • Social obstacles

Organizacja ta posiada znak jakości Europejskiego Korpusu Solidarności. Znak jakości poświadcza, że organizacja jest w stanie realizować projekty zgodnie z zasadami i celami Europejskiego Korpusu Solidarności.

Zakres Wolontariat

Rola Data ważności
Organizacja przyjmująca31/12/2020
OID: E10012210
Ostatnia aktualizacja 22/11/19

Tematyka organizacji

Skills development