Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Evropska solidarnostna enota

Kaj je evropska solidarnostna enota?

Evropska solidarnostna enota je nova pobuda Evropske unije, ki mladim omogoča prostovoljsko delo ali sodelovanje pri projektih v svoji državi ali tujini v dobro skupnosti in ljudem po vsej Evropi.

Mladi, ki želijo sodelovati v evropski solidarnostni enoti, morajo podpreti poslanstvo enote in se strinjati z njenimi načeli.

V evropsko solidarnostno enoto se lahko registrirajo mladi v starosti 17 let, vendar lahko pri projektu sodelujejo šele z dopolnjenim 18. letom. V projektih evropske solidarnostne enote lahko sodelujejo osebe do 30. leta starosti.

Po opravljenem postopku registracije bomo udeležence evropske solidarnostne enote izbrali in morda povabili k sodelovanju v različnih projektih; lahko bodo denimo sodelovali pri preprečevanju naravnih nesreč in poznejši obnovi, pomagali v azilnih domovih ali reševali različna socialna vprašanja v skupnostih.

Projekti v okviru evropske solidarnostne enote trajajo od dveh mesecev do enega leta ter se običajno izvajajo v državah članicah EU.

Več informacij o evropski solidarnostni enoti [Pogosta vprašanja]

 

Vas zanima več?

Če menite, da boste kos izzivu in ste pripravljeni pomagati drugim, se čimprej pridružite evropski solidarnostni enoti.

Kliknite spodnji gumb in začnite postopek registracije. Da bi bil postopek čim bolj enostaven, se lahko prijavite s svojim računom na družbenem omrežju ali ustvarite račun v storitvi EU Login. Več o naši politiki varstva osebnih podatkov.


Si res pripravljen/-a

Podati se novim dogodivščinam naproti s programom Evropska solidarnostna enota je zagotovo vznemirljivo, vendar lahko zbuja tudi različne pomisleke in vprašanja. Konec koncev se boš po vsej verjetnosti srečal/-a z novimi deželami, novimi kulturami in novimi izzivi. Ne glede na to ali si se že prijavil/-a v program, pripravil/-a prtljago in si pripravljen/-a na pot, ali pa si šele pravkar slišal/-a za program Evropska solidarnostna enota – v vsakem primeru te vabimo, da rešiš ta priročni kviz in ugotoviš, koliko pravzaprav veš o programu in katera vrsta aktivnosti bi ti najbolj ustrezala. In ne pozabi: tudi če se ti zdi primernih več odgovorov, lahko izbereš zgolj enega, tistega, ki ti najbolj ustreza.