Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Euroopan solidaarisuusjoukot

Mitkä ovat Euroopan solidaarisuusjoukot?

Euroopan solidaarisuusjoukot on EU:n uusi hanke, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuksia auttaa yhteisöjä ja yksilöitä vapaaehtoistyössä tai vastikkeellisessa työssä omassa maassaan tai ulkomailla.

Solidaarisuusjoukkoihin osallistuvat nuoret sitoutuvat noudattamaan sen toiminta-ajatusta ja periaatteita.

Solidaarisuusjoukkoihin voi rekisteröityä 17-vuotiaana, mutta projektiin voi osallistua vasta 18-vuotiaana. Osallistumisen yläikäraja on 30 vuotta.

Rekisteröityminen on helppoa, ja sen jälkeen osallistujia voidaan kutsua monenlaisiin projekteihin: luonnonkatastrofien ennaltaehkäisy tai jälleenrakentaminen katastrofien jälkeen, turvapaikanhakijoiden avustaminen vastaanottokeskuksissa, erilaiset sosiaaliset ongelmat yhteisöissä jne.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektit kestävät 2–12 kuukautta, ja ne sijoittuvat yleensä johonkin EU-maahan.

Lisätietoa Euroopan solidaarisuusjoukoista

 

Kiinnostaako?

Jos solidaarisuustyö tuntuu omaltasi ja olet valmis auttamaan muita, liity solidaarisuusjoukkoihin jo tänään.

Aloita rekisteröityminen alla olevalla painikkeella. Rekisteröityminen käy sujuvimmin sosiaalisen median tilillä, mutta voit myös luoda oman EU Login -tilin. Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme.


Voisiko se olla sinun juttusi?

Euroopan solidaarisuusjoukkoihin osallistuminen kiinnostaa, mutta saattaa myös ehkä hieman jännittää. Se on ihan ok, koska onhan selvää, että vastassa on uusia maita, kulttuureita ja haasteita. Olet saattanut jo rekisteröityä ohjelmaan ja pakannut laukkusi valmiiksi. Toisaalta olet saattanut vasta hiljattain kuulla Euroopan solidaarisuusjoukoista. Oli niin tai näin, tästä kyselystä selviää, minkä tyyppisiin tehtäviin sovellut parhaiten. Muista, että voit valita monesta sopivasta vaihtoehdosta vain yhden vastauksen, joten koita valita parhaalta tuntuva vaihtoehto.