Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Az Európai Szolidaritási Testület tevékenységében való részvétel előnyei

Elismerésre méltó teljesítmény, ha részt veszel valamilyen projektben az Európai Szolidaritási Testület keretében. A részvétel jól mutat az önéletrajzodban: növeli az esélyeidet a sikerre, mind álláskereséskor, mind felsőoktatási intézménybe való jelentkezéskor. Az Európai Szolidaritási Testületnél olyan tartalmas tevékenységekben vehetsz részt, amelyek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy megfelelő, színvonalas állást találj magadnak.

A projektben való részvételről tanúsítványt állítunk ki a számodra, mely hasznosnak bizonyulhat, amikor állást pályázol meg, vagy oktatási intézménybe jelentkezel.

Azon túlmenően, hogy ez a társadalmi tevékenység javíthatja elhelyezkedési esélyeidet és szakmai kilátásaidat, az Európai Szolidaritási Testületben teljesített szolgálat – a projekt típusától függően – egy sor más előnyt is kínál Neked. A várható előnyök attól is függnek, hogy önkéntes vagy szakmai tevékenységben veszel-e részt.

Ha az önkéntes munka mellett döntesz, fizetést nem fogsz kapni, de az utazásod és a szállásod, a mindennapi megélhetésed és a kötelező biztosítás költségeit nem Neked kell állnod. Mielőtt munkába állsz, a helyszínen megfelelő képzésben fogsz részesülni.

A szakmai gyakorlaton vagy tanulószerződéses gyakorlati képzésben részt vevő fiatalok egyes országokban munkaszerződést írnak alá a fogadó ország jogszabályaival összhangban, és napidíjat kapnak.

Azok a résztvevők, akiket munkavállalóként alkalmaznak a fogadó szervezetek, minden esetben hivatalos munkaszerződést írnak alá és javadalmazásban részesülnek a helyi jogszabályoknak és kollektív megállapodásoknak megfelelően.