Portail européen de la jeunesse
Informations et possibilités pour les jeunes en Europe

Priložnosti za pripravništvo

Pripravništvo je verjetno najboljši način, kako spoznati svet dela in pridobiti praktične izkušnje in znanje za bodoče poklicno delo.

Pripravništvo je začasna delovna izkušnja, ki traja od treh mesecev do enega leta, navadno po diplomi, a pred prvo zaposlitvijo. Ponekod je pripravništvo tudi obvezni del univerzitetnega študija.

 

Omogoči ti, da v resničnem delovnem okolju uporabiš znanje, ki si ga pridobil v času študija. Vsako pripravništvo bi te moralo seznaniti s poklicem, industrijsko panogo ali področjem poklicnega dela, ti postaviti jasen cilj in zaupatiprojekt. Delovne naloge in pričakovane učne dosežke je treba določiti s pisnim sporazumom o pripravništvu.

 

Ker pa pri pripravništvih ne upoštevajo vedno teh smernic, je Evropski mladinski forum pripravil listino za kakovostno opravljanje pripravništva in vajeništva. Dokument določa pravna merila kakovosti za pripravništvo in poziva delodajalce, naj spoštujejo standarde kakovosti.

 

Številne priložnosti za pripravništvo se ponujajo tako v Evropi kot zunaj nje, v matični in drugih državah, mednarodnih organizacijah, državnih institucijah in zasebnih podjetjih. Na evropskem portalu Eurodesk boš našel podatke o novih razpisanih pripravništvih.

Publié: Mer., 08/07/2015 - 14:44


Tweet Button: 

Liens connexes


Info for young people in the western balkans

Besoin d'aide ou de conseils ?

Poser une question