Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Kariera v institucijah EU

V srcu Evrope institucije Evropske unije ambicioznim in sposobnim diplomantom ponujajo večkulturno okolje in mednarodno kariero. Oglejte si, kakšne so možnosti za delo za evropske institucije in dajte svoji karieri nov zagon.

Kaj je EU kariera?

EU služi več kot 505 milijonom državljanov, zato lahko pričakujete širok razpon priložnosti za kariere, s priložnostjo ustvariti resničen in dolgoročen vpliv. Za študente v zadnjih letnikih in diplomante so na različnih področjih na voljo vstopna delovna mesta – od prava, gospodarstva ali jezikov, kot tudi na področju splošnih politik ali vodij projektov. Sodelujete lahko pri snovanju zakonodaje, pomagate pri implementaciji evropskih zakonov, razvijate komunikacijske strategije ter upravljate s projekti ali viri.

 

Kje lahko opravljate EU kariere?

Delo poteka v evropskih institucijah, kot so Evropski parlament, Svet EU ali Evropska komisija. Večina EU institucij je situiranih v Bruslju ali Luksemburgu, kjer lahko živite in delate v mednarodnem okolju.

 

Kako se prijaviti?

Dokazati morate, da imate močne analitične, organizacijske in komunikacijske sposobnosti, željo po doseganju najboljših možnih rezultatov, sposobnost učinkovitega dela v večkulturnih timih in potencial za vodstveni in osebno razvoj. Kandidati so izbrani preko odprtega postopka, ki je sestavljen iz naslednjih korakov:

  • Prvi krog testov, ki se opravljajo preko računalnika v centrih v vsej Evropi
  • Najboljši udeleženci prvega kroga se udeležijo testa v Bruslju ali Luksemburgu
  • Udeleženci z najboljšimi rezultati so dodani v bazo podatkov (rezervni seznam), iz katerega so izbrani bodoči zaposleni: to pomeni, da imate možnost, da ste izbrani za zaposlitveni razgovor v eni izmed EU institucij.

Glavni zaposlovalni cikel se ponavadi odpre spomladi, vendar vse institucije EU ponujajo plačana pripravništva preko celega leta, kar je odličen način kako spoznati kariere v institucijah EU.

 

Kje začeti?

Obiščite uradni stran, kjer boste lahko izvedeli vse o trenutnih priložnostih za zaposlitev v institucijah EU, če imate nadaljnja vprašanja, pa jih lahko postavite preko bloga EPSO. Upoštevajte tudi, da institucije EU stalno iščejo začasne zaposlene za specializirane ali začasne naloge: sledite začasnim prostim delovnim mestom in bodite obveščeno o trenutnih priložnostih. 

Gepubliceerd: Ma, 02/06/2014 - 15:11


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!