Europos jaunimo portalas
Informacija ir galimybės visos Europos jaunimui.

Priročnik za izvajalce mladinskih izmenjav Cherry on the cake

Priročnik je nastal kot rezultat nacionalnih usposabljanj, ki jih je Nacionalna agencija pod »znamko« Cherry on the cake izvajala od 2012 do 2014.

Njihov namen je bil spodbujanje višje kakovosti projektov mladinskih izmenjav ter poudarjanje vloge mladinskih izmenjav kot tradicionalne in najbolj razširjene oblike učne mobilnosti v mladinskem delu, usposabljanja pa so imela vsako leto nekoliko drugačne tematske poudarke – od podpore razvoja kompetenc mladinskih delavcev in organizacij za kakovostno delo z mladimi do povečanja participacije mladih in izboljšanja podpore njihovemu učenju v celotnem procesu poteka mladinskih izmenjav

Publikacija pred vami je tako na nek način sinteza najbolj uporabnih informacij s preteklih usposabljanj o metodah dela in spodbujanja mladih v okviru projektov mladinskih izmenjav. Zastavljena je kot razmišljanje o pogostih vprašanjih, s katerimi se srečujejo mladi ter mladinski delavci in voditelji v času od ideje do zaključka projekta mladinske izmenjave. Razvrstili smo jih v sklope, ki se povezujejo z obdobji projektnega dela, posebej pa smo izpostavili nekatere ključne koncepte mednarodnega mladinskega dela v okviru izmenjav.

Paskelbta: A, 19/08/2014 - 16:16


Tweet Button: 

Susijusios nuorodos


Info for young people in the western balkans

Reikia specialisto pagalbos ar patarimo?

Teiraukitės mūsų!