Portale Europeo per i Giovani
Informazioni e opportunità per i giovani in Europa.

Zavod Voluntariat - mednarodni prostovoljski tabori

Zavod Voluntariat nudi zanimive in atraktivne prostovoljske priložnosti. Mladi se lahko prijavijo na različne projekte, in sicer kratkoročne mednarodne tabore ali dolgoročne programe.

Kratkoročni mednarodni tabor je prostor, kjer ljudje katerekoli rase, prepričanja in narodnosti živijo in delajo skupaj na neprofitnem projektu, ki ga organizira lokalna organizacija. Tabori so organizirani tako, da skupina prostovoljcev dela od šest do osem ur na dan, preostali čas pa se vrstijo študijske teme, izleti, ekskurzije ter ostale prostočasne aktivnosti, prostovoljci pa se družijo tudi z lokalnim prebivalstvom. Za bivanje in prehrano na taboru je poskrbljeno s strani organizatorja, ob prijavi pa je potrebno plačati prijavnino, s katero se krijejo stroški prijave ter zavarovanja. Večina taborov traja od 1 do 3 tedne in se izvaja večinoma v poletnih mesecih, a se kar nekaj zanimivih projektov najde tudi v preostalih letnih časih.

Vsako leto je na voljo okoli 1000 taborov, ki jih lahko najdeš v spletnem iskalniku na naslednji povezavi:
http://www.workcamps.info/icamps/sl/search.html.  

V iskalniku lahko poiščeš tabor, ki ti bo pisan na kožo, in sicer tako, da iščeš tabor glede na čas, tematiko, državo itd. Tukaj Na tabor se lahko prijavi kdorkoli, predhodne izkušnje niso potrebne. Na tabor se lahko prijaviš kadarkoli pred začetkom želenega tabora, kar storiš tako, da se v spletnem iskalniku registriraš in izpolniš prijavnico.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete na Zavod Voluntariat: placement@zavod-voluntariat.si 
01/239 16 25, 031/81 39 39


Dolgoročni prostovoljski projekti, tako imenovani MTV (Mid Term Volunteering) in LTV (Long Term Volunteering) potekajo na vseh kontinentih, tako da je izbira in raznovrstnost kar velika. Prek projektov MTV in LTV je prostovoljcem/-kam omogočena intenzivna izkušnja skupnega življenja in dela v okviru srednje- in dolgoročnih projektov, trajajočih od 1 do 12 mesecev. Vse aktualne LTV ponudbe so sproti objavljene v novičkah Zavoda Voluntariat in na njihovih spletnih straneh med novicami in obvestili.

Kontakt: Zavod Voluntariat, Cigaletova 9, 1000 Ljubljana (4.nadstropje) tel: 01 239 16 25, 031 81 39 39, www.zavod-voluntariat.si

Pubblicato: lun, 06/05/2013 - 15:57


Tweet Button: 

Link correlati


Info for young people in the western balkans

Hai bisogno di aiuto o consulenza da parte di un esperto?

Chiedilo a noi!