Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

MED NAGRAJENCI YESSS 2016 MEDNARODNEGA NATEČAJA TUDI MLADA SLOVENSKA E

Sara Širnik z ekipo Projekta Livada je ena od petih izbranih nagrajenih idej mednarodnega natečaja YESS 2016 za mlade za razvoj socialnih podjetij in prejemnica 1.000 € za njen zagon.

Gre za lokalno pridelavo hrane od mladih za mlade, pridelane na Livadi v Ljubljani, del katere bi bil namenjeno prodaji, drugi del pa bi v obliki obrokov bil na voljo v skupni odprti kuhinji. Namenjena je tistim, ki si kakovostnega, okusnega obroka ne morejo privoščiti, ne znajo kuhati ali nimajo na razpolago kuhinje.

Namen pilotnega projekta LIVADA (Zavod BOB) je zasnovati mestno zeleno površino za kreativno preživljanje časa, ki je po meri MLADIH, s tem izboljšati kakovost lokalnega okolja ter dosegati različne okoljske in družbeno-ekonomske učinke razvoja.

Mednarodni natečaj YESSS 2016 je bil jeseni 2016 razpisan v okviru projekta E3 – Izobraževanje o podjetništvu za zaposlovanje mladih, ki želi prispevati k boju proti brezposelnosti mladih tako, da jih opremi s praktičnimi orodji za socialno podjetništvo.

Objavljeno: pon, 13/02/2017 - 17:58


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!