Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Peaceworks – För dig som vill bli volontär och se världen

Baracker och stenig stig. Source: Colourbox.com
För många unga i världen är det vardag att växa upp med krig och andra hemskheter. Genom Peaceworks Sverige kan du hjälpa till att skapa en värld där unga människor kan känna sig tryggare och kan leva ett bra liv.

Vad är PeaceWorks? PeaceWorks är en ideell fredsorganisation där unga skapar och bestämmer innehållet, där du kan skapa nätverk och få ovärderliga erfarenheter. Föreningen har funnits sedan 1974 och är en av de ledande organisationerna för dig som vill volontärarbeta. Möjligheterna är många och tre huvudsakliga verksamhetsområden är: Volontärutbyten, Lokalföreningar och Utbildning.

 

Volontärutbyten

Volontärutbyten ger möjligheter för unga att åka ut i världen och delta i sociala, ekologiska och givande projekt samtidigt som unga från andra länder, i utbyte, kommer till Sverige. Du kan arbeta i både Europa och andra världsdelar med projekt som skapar band mellan människor och kulturer.  Direktlänk till söksida för Peaceworks volontärprojekt hittar du här.

 

Lokalföreningar

PeaceWorks lokalföreningar finns över hela Sverige. Har du egna idéer för lokala eller globala fredsprojekt, med nationell eller internationell inriktning, så är det bara att kontakta föreningen och köra på. Inga drömmar eller idéer är för stora eller för små.

 

Utbildning

Utbildning om fred och fredsfrämjande finns det gott om på PeaceWorks forum och utbildningstillfällen. Kunskap och studier är viktigt i hela verksamheten. Här kan du lära dig mer om både ledarskap och kommunikation mellan kulturer.

 

Ditt PeaceWorks

Om du vill ha inspiration så finns exempel på vilka sätt man kan engagera sig här.

 

Medlemskap i PeaceWorks öppnar dörren för alla föreningens aktiviteter. Det är gratis och kan fås här. Som medlem får du varje månad ett medlemsbrev med nyheter och möjligheter inom PeaceWorks.

 

Publicerad: Tor, 20/06/2013 - 14:04


Tweet Button: 

Länkar


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!