Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Ai fost vreodata la Cascais - Capitala europeană a tineretului 2018?

Cascais, un mic oraș de coastă situat la vest de Lisabona, este Capitala europeană a tineretului 2018. Această destinație de vacanță binecunoscută în Portugalia, unde aproximativ 40% din populație are mai puțin de 35 de ani, are multe de oferit!

Capitala europeană a tineretului (EYC) este un titlu acordat unui oraș european pentru o perioadă de un an, în timpul căreia orașul organizează evenimente și proiecte menite să demonstreze rolul activ și esențial jucat de tineri și organizații de tineret în societate.

 

Viziunea pentru Cascais 2018 este de a combina dimensiunile globală și locală privind procesul de transformare socială cu tema "Glocal Youth". Cascais vede EYC ca o oportunitate de a contribui la o Europă mai incluzivă și de a sublinia importanța unui dialog intergenerațional cu o viziune asupra lumii pe termen lung.


Fermecătorul oraș Cascais oferă deja un mediu interesant și dinamic pentru tineri. Pe lângă toate bogățiile naturale, patrimoniu și evenimente culturale, Cascais găzduiește diverse activități pentru tineri pe tot parcursul anului. În Cascais, tinerii pot găsi: 2 universități, un consiliu municipal pentru politici de tineret, un departament pentru tineret în cadrul primăriei, 38 de asociații active de tineret, o rețea de 4 centre de informare pentru tineret, sute de organizații și facilități sportive și multe altele.

Mai multe informații: www.cascaisjovem.com

 

 

Publicat: M, 23/01/2018 - 15:03


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!