Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Pentru ca bugetul programului Erasmus+ să crească de 10 ori, semnează petiția!

Erasmus+ oferă granturi pentru finanțarea unor activități precum studiile, schimburile de tineri și voluntariatul (SEV), în domeniile educației, formării, tineretului și sportului.

Dacă programul Erasmus+ ar avea un buget mai mare, ar permite mai multor oameni să beneficieze de o gamă mai largă de oportunități!

 

Timp de 30 de ani, programul a schimbat viața a 9 milioane de europeni – studenți, elevi, directori de școli, adulți, cercetători, centre de formare, profesori și lucrători de tineret. Acesta oferă excelente oportunități de învățare și cooperare și contribuie la modernizarea sistemelor noastre educaționale. 


Adesea auzim despre Erasmus+ că este cea mai mare realizare a UE. Cu toate acestea, acest succes a afectat doar un număr foarte limitat de europeni. Doar 4 milioane de persoane (în jur de 0,8% dintre cetățenii europeni) ar beneficia de programul Erasmus+ în perioada 2014-2020. Într-adevăr, finanțarea pentru program reprezintă doar 1,4% din bugetul total al UE pentru această perioadă. Este aceasta cu adevărat suficientă pentru cel mai de succes program european?

 

Platforma de învățare pe tot parcursul vieții, Forumul European al Tineretului și Eurodesk au lansat campania Erasmusx10 pentru a solicita un program mai ambițios. Creșterea bugetului Erasmus+ ar permite mai multor persoane să aibă o experiență de mobilitate și, astfel, să-și îmbunătățească perspectivele privind șansele de angajare și participarea la viața socială și implicarea civică.
 


Participă - semnează petiția și cere o investiție reală pentru Erasmus+!

#Erasmusx10

 

Publicat: L, 11/12/2017 - 22:13


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!