Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Aarhus și Pafos: Capitale europene ale culturii 2017

După San Sebastian și Wroclaw, Aarhus (Danemarca) și Pafos (Cipru) au fost alese Capitale europene ale culturii 2017. Pentru a-și prezenta cultura, cele două orașe propun pentru acest an un program bogat în evenimente! În program: muzică, teatru, dans, film și literatură!

Fiecare colț al Pafos - parcuri, străzi, cartiere și plaje vor fi transformate într-un centru cultural în aer liber. Bazat pe conceptul de "fabrică în aer liber" (Open Air Factory), orașul își propune să arate modul în care acesta poate contribui la scena culturală europeană prin inovație, creativitate și dorința de a ieși din trecut, avansând simultan spre viitor. Pafos a fost întotdeauna la intersecția estului Mediteranei și, prin realitatea multiculturală modernă, este acum prima capitală europeană a culturii, ceea ce îi permite să conecteze Orientul și Occidentul.

 

Cu tema principală "Regândește", Aarhus dorește să evidențieze provocarea cu care se confruntă astăzi orașele, care solicită reconsiderarea, reproiectarea și reconstruirea culturii și a infrastructurii. Cu scopul de a crea soluții durabile, Aarhus va căuta noi concepte de creștere. În 2017, capitala europeană se va concentra pe următoarele teme: durabilitate, gastronomie, natură, sport și jocuri, istorie, credință și generații.

 

Capitalele europene ale culturii au fost desemnate de către Consiliul Uniunii Europene pentru o perioadă de un an, timp în care fiecare oraș organizează o serie de evenimente culturale, cu o puternică dimensiune europeană. Acest proiect, care datează din 1985, a devenit unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale de anvergură din Europa. Un oraș nu este selectat drept capitală europeană a culturii numai pentru ceea ce este, dar mai ales pentru evenimentele speciale pe care intenționează să le organizeze în acel an.

 

Publicat: V, 13/01/2017 - 12:56


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!