Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Siguranţă pe internet

© shutterstock.com - Yan Lev
Tinerii petrec mult timp pe internet, cu ajutorul calculatorului sau al telefonului. Ai însă garanţii că eşti în siguranţă când navighezi online?

Este foarte important să fii conştient de faptul că tot ce postezi online devine public pentru totdeauna. O înregistrare video, o fotografie sau un text, odată publicate, nu îţi mai aparţin în exclusivitate. Postarea de informaţii cu caracter personal pe bloguri, pe pagini de socializare sau de comentarii poate fi periculoasă şi poate conduce la abuzuri. Aşadar, nu face şi nu spune online nimic din ce nu ai face sau spune în viaţa reală. Postează doar informaţiile sau imaginile la care doreşti să aibă acces şi alţii.

 

Protejează-te online

Ins@fe îţi oferă sugestii care te ajută să stai departe de pericole când navighezi pe internet. Sfaturi utile poţi primi şi de la centrul naţional de informare.

Dacă vrei să înveţi şi să te distrezi în acelaşi timp, jocul Through the Wild Web Wood, creat de Consiliul Europei, este alegerea ideală.

 

Implică-te offline

Acum poţi descărca broşura Preia controlul asupra datelor tale personale, publicată de Comisia Europeană, pentru a promova un comportament online mai sigur în rândul prietenilor, al colegilor, al membrilor familiei şi în comunitatea din care faci parte.