Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Să luptăm împreună împotriva schimbărilor climatice

© fotolia.com - Sergey Nivens
Avem cu toții datoria de a combate schimbările climatice. Măsurile pe care le luăm acum vor avea impact asupra lumii în care vom trăi în viitor. Cum putem face față acestei probleme?

Schimbările climatice reprezintă rezultatul transformărilor produse în modelele noastre meteorologice din cauza creșterii temperaturii medii a Pământului. Dar care sunt cauzele și consecințele acestui fenomen? Poţi înţelege mai bine această problemă dinn explicația profesorului Schellnhuber de la Institutul Potsdam pentru Cercetarea Impactului asupra Mediului. 

 

 

Ce face Europa? 

Direcția Generală a Comisiei Europene pentru politici climatice lucrează zi de zi pentru a combate această problemă la nivel european și internațional. Printr-o politică de finanțare, Europa şi-a stabilit anumite obiective pentru anii 2020, 2030 și 2050. De exemplu, printre alte obiective, toate statele membre se angajează ca, până în 2020, să reducă emisiile de gaze de seră sau să crească procentul de eficiență energetică cu 20%.

 

EU Climate Action

Video Description: 
European climate action

 

 

Ce pot face pentru a combate această problemă? 

 

Spune-ţi părerea! Împărtășeşte cu alţi tineri din Europa şi nu numai ce crezi tu despre schimbările climatice și ce faci pentru a le combate. 

 

Trimite datele tale (nume, oraș vârstă și țară) la: clima-youth-climate-action@ec.europa.eu și vei apărea pe hartă

 

În plus, te poţi testa cu acest board game pentru a afla dacă te străduieşti îndeajuns de mult să combaţi schimbările climatice. 

 

Află mai multe: 

Dacă eşti interesat de acest subiect, citeşte Revista pentru tineri privind schimbările climatice și nu uita să urmăreşti politicile climatice ale UE pe Twitter şi Facebook pentru a te actualiza cu ultimele campanii derulate de Comisia Europeană.

Publicat: V, 04/12/2015 - 09:16


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!