Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Colaborarea cu tineri din Europa de Est

© shutterstock.com - Petrenko Andriy
Te-ai întrebat vreodată cum este viaţa tinerilor din ţările din Europa de Est, care nu fac parte din UE? Proiectul de parteneriat estic al organizaţiei AEGEE Europe îţi dă posibilitatea de a afla răspunsul la această întrebare.

Ce este AEGEE Europe?

Este cea mai mare organizaţie interdisciplinară pentru tineret, care reuneşte 13 000 de studenţi reprezentând diverse medii culturale din 40 de ţări europene.

 

Cine se poate înscrie?

Pentru a participa la proiectul de parteneriat estic, trebuie să devii membru al AEGEE, prin intermediul grupului local. Membrii echipei care se ocupă de proiect sunt selectaţi în funcţie de nevoile concrete; nu trebuie să ai multă experienţă pentru a face parte din AEGEE. Urmăreşte proiectele şi activităţile care te-ar putea interesa.

 

Zilele de acţiune ale parteneriatului estic

Dacă vrei să contribui la proiectul de parteneriat estic, dar nu există posturi disponibile, poţi organiza o acţiune pe cont propriu. Scopul este să le oferi unor tineri europeni posibilitatea de a intra în contact cu realităţile din ţările participante la acest parteneriat. Poţi organiza dezbateri, mese rotunde, prezentări, întâlniri cu studenţi din ţările respective, prelegeri universitare şi orice alte activităţi pe care le consideri relevante.

 

Context

Proiectul de parteneriat estic este sprijinit de Programul „Tineret în Acţiune”, Acţiunea 3.1, care pune accent pe cooperarea cu ţările vecine şi pe lărgirea orizonturilor tinerilor europeni.

În cadrul programului „Tineret în Acţiune”, Fereastra parteneriatului estic pentru tineret oferă şi mai multe posibilităţi de cooperare, punând fonduri suplimentare la dispoziţia tinerilor, organizaţiilor şi animatorilor de tineret din UE şi din ţările parteneriatului estic.

Publicat: M, 22/10/2013 - 15:32


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!