Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Voluntariat în lume

© iStockphoto.com - MissHibiscus
Vrei să întinzi o mână de ajutor nu numai în Europa, ci şi dincolo de graniţele sale? Îţi plac oamenii şi vrei să descoperi alte culturi? Site-urile de mai jos îţi prezintă diverse oportunităţi de voluntariat în lumea întreagă.

Voluntariatul îţi permite să cunoşti oameni noi, să te familiarizezi cu alte culturi şi să dobândeşti noi competenţe oferindu-ţi, în acelaşi timp, satisfacţia de a-i ajuta pe alţii. Experienţa internaţională câştigată în urma participării la o acţiune de voluntariat în străinătate ar putea fi şi începutul unei cariere care te va purta în lumea întreagă!

 

Punctul de plecare

Eurodesk – oportunităţi de voluntariat pentru tineri, care pun accent pe mobilitate, educaţie, cultură etc. Caută proiecte din Europa în propria limbă!

Global Voluntary Development Association te interesează conservarea naturii şi dezvoltarea comunităţilor? Îţi doreşti o aventură plină de acţiune care să îţi ofere şansa de a face lucruri importante?

Global Volunteers – oportunităţi de voluntariat pe termen scurt în cadrul unor proiecte de durată care pun accent pe bunăstarea copiilor care sunt cei mai expuşi riscurilor.

Global Volunteer Network   ai grijă de orfani în Vietnam, predai engleză în Costa Rica, combaţi HIV/SIDA în Rwanda sau participi la acţiuni de conservare a biodiversităţii în insulele Galapagos – o gamă diversă de proiecte îţi stă la dispoziţie.

Volunteer Action Counts oferă voluntarilor posibilitatea de a se exprima la unison şi de a-şi promova mai bine acţiunile. Citeşte poveştile participanţilor şi împărtăşeşte-ţi propriile experienţe.

World Heritage Volunteer – voluntari participanţi la proiectele ONU de conservare a patrimoniului mondial. Proiecte pe termen scurt.

World Volunteer Web – ştiri, opinii şi resurse pentru voluntari. O amplă listă a organizaţiilor care oferă oportunităţi de voluntariat peste tot în lume.

World Wide Helpers – informaţii numeroase despre proiecte cu costuri reduse, care te pot ajuta să îţi investeşti cât mai bine banii, timpul şi energia.

WWF Youth Volunteer Programme - World Wide Fund for Nature oferă un program internaţional de voluntariat pentru proiecte de mediu şi de conservare a naturii în ţări precum Madagascar, Paraguay, Peru, Fiji şi Bhutan.

 

„Ştiu că e aproape un clişeu, dar ca voluntar câştigi mai mult decât dai. Poţi înţelege o altă cultură mult mai bine decât ai face-o ca simplu turist. Locuieşti cu oamenii din ţara gazdă, mergi la ei acasă, stai de vorbă cu profesorii. Îţi dai seama că ai multe în comun cu oamenii alături de care lucrezi. Practic, promovezi pacea şi justiţia în lumea întreagă.”
Joan McGuinness, de 10 ori participant la proiectele Global Volunteer

Publicat: M, 22/10/2013 - 13:33


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!