Tairseach Eorpach na hÓige
Eolas agus deiseanna do dhaoine óga ar fud na hEorpa.

Stagii în cadrul delegaţiei UE la ONU

© Comisia Europeană
Acum ai ocazia să lucrezi pentru UE şi ONU în acelaşi timp. Mergi la New York, ca stagiar în cadrul delegaţiei UE la ONU!

UE are statutul de observator permanent la ONU. Delegaţiile sale se implică practic în toate activităţile derulate de ONU: elaborarea politicilor, menţinerea păcii, asistenţă umanitară etc.

 

Ce poţi face ca stagiar?

Ca stagiar în cadrul delegaţiei UE va trebui să urmăreşti activitatea desfăşurată de instituţiile ONU, cum ar fi Consiliul de SecuritateAdunarea Generală, diversele comisiiConsiliul Economic şi Social.

Împreună cu oficialii din cadrul delegaţiei, vei elabora rapoarte şi prezentări pentru sediul din Bruxelles al Comisiei Europene şi pentru delegaţiile Comisiei din lumea întreagă.

 

Cine se poate înscrie?

Pentru a candida, trebuie:

  • să fii cetăţean al UE
  • să fi absolvit cursuri univeritare de cel puţin 3 ani, de preferat  în unul din următoarele domenii: ştiinţe politice, economie, studii de dezvoltare, studii de mediu, drepturile omului/drept umanitar
  • să vorbeşti fluent limba engleză
  • să ai asigurare medicală şi de accidente, valabilă în SUA şi Canada.

Din păcate, nu îţi poţi depune candidatura dacă ai urmat deja un program de formare sau ai lucrat într-o instituţie sau un organism UE pe o perioadă mai mare de 6 săptămâni.

 

Cum te poți înscrie?

Completează formularul de înscriere şi trimite-l coordonatorului de stagii. Asigură-te că incluzi în dosarul de candidatură nu doar formularul de înscriere, ci şi CV-ul, o scrisoare de motivare şi referinţe din partea foştilor sau actualilor profesori ori angajatori.

 

Atenție la perioadele de înscriere!

În fiecare an, Delegaţia UE la ONU organizează 3 sesiuni de stagii, cu durata cuprinsă între 3 şi 6 luni. Pentru detalii privind viitoarea sesiune de înscrieri, consultă site-ul European Union @ United Nations.

Foilsithe: Mái, 22/10/2013 - 13:05


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

An bhfuil cúnamh nó comhairle uait?

Cuir ceist orainn!