Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Stagii la Comisia Europeană

© fotolia.com
Vrei să ştii cum funcţionează Comisia Europeană? Înscrie-te la un stagiu şi afli la faţa locului!

Comisia Europeană organizează stagii administrative sau de traducere de două ori pe an. Ele se adresează, în primul rând, tinerilor absolvenţi de universitate şi durează între 3 şi 5 luni.

Majoritatea stagiarilor provin din statele membre ale UE sau din ţările candidate. Există însă şi un număr limitat de locuri rezervate cetăţenilor provenind din ţări din afara UE.

 

Cum te poți înscrie

Pentru a candida, trebuie să ai o diplomă universitară (sau echivalentă) şi să cunoşti foarte bine limba engleză, franceză sau germană. Dacă ești cetăţean al Uniunii, trebuie, de asemenea, să stăpânești foarte bine o a doua limbă a UE.

În cazul în care ai urmat deja un stagiu în altă instituţie sau alt organism al UE, nu mai poţi candida la un stagiu în cadrul Comisiei.

Pentru ca aplicaţia să fie valabilă, trebuie să completezi formularul de candidatură online şi să-l trimiţi prin poştă până la data limită.

 

Perioadele de selecţie

Perioada de stagii începe, de obicei, la 1 martie şi la 1 octombrie. Este posibil ca stagiarii în domeniul traducerii să înceapă la date diferite.

Pentru stagiile din martie, te poţi înscrie până la data de 31 august a anului precedent.

Pentru stagiile din octombrie data limită este ziua de 31 ianuarie a anului respectiv.

 

Programul de stagii al Comisiei Europene a fost lansat în 1960 şi este cel mai vechi program de acest tip. Un stagiu la Comisie îți oferă şansa de a vedea cum funcţionează departamentele acestei instituţii şi îți permite să îți îmbogăţești experienţa personală datorită contactelor pe care ți le vei face pe durata stagiului. Îți vei aprofunda cunoştinţele dobândite în facultate şi vei avea ocazia de a le pune în practică. De obicei, stagiarii primesc o bursă, iar cei cu dizabilităţi beneficiază de o sumă suplimentară.

Publicat: D, 26/05/2013 - 19:20


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!