Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Programul de stagii Tineri Profesionişti în Delegaţii (JPD)

© shutterstock.com - Andresr
Te interesează să câştigi experienţă practică lucrând în Delegaţiile UE din întreaga lume? Dacă ai o diplomă de master într-un domeniu relevant, înscrie-te până pe 30 iunie şi intră în etapa de selecţie!

Stagiul de practică

Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) şi Comisia Europeană (CE) oferă tinerilor specialişti cu înaltă calificare din statele membre ale UE stagii plătite începând din martie 2016, care să le permit o înţelegere aprofundată a rolului Delegaţiilor UE în punerea în aplicare a politicilor externe ale UE. Apelul este lansat la fiecare 18 luni de către SEAE şi CE. 

 

Pentru a te putea înscrie, trebuie:

  • să fii cetăţean al unui stat membru al UE;
  • să deţii cel puţin diplomă universitară echivalentă nivelului masteral într-un domeniu relevant pentru activităţile Delegaţiilor;
  • să cunoşti foarte bine limba engleză şi / sau franceză;
  • cunoaşterea altor limbi străine constituie avantaj;
  • să demonstrezi un real interes şi o motivaţie puternică pentru a lucra într-o Delegaţie. Experienţa profesională, activităţile extra-curriculare cum ar fi voluntariat sau publicaţii, consituie un avantaj important.

 

Pre-selecţia candidaţilor este efectuată de statele membre ale UE. Selecţia finală este făcută de SEAE şi CE.

 

Perioada de stagiu

Candidaţilor selectaţi li se va oferi un singur contract de stagiu pentru o perioadă fixă de nouă luni, care poate fi reînnoit pentru o altă perioadă de nouă luni.

 

Pentru mai multe detalii despre înscriere şi procesul de selecţie, consultă pagina dedicată stagiilor.

Mult succes!