Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Erasmus nu se opreşte odată cu absolvirea

© fotolia.com - goodluz
Dacă ai de gând să îţi înfiinţezii propria întreprindere sau dacă o ai deja, Erasmus pentru tinerii antreprenori îţi dă şansa de a lucra cu un antreprenor experimentat din altă ţară din UE.

Vei avea la dispoziţie maximum 6 luni pentru a învăţa cum să îţi gestionezi mai bine propria întreprindere şi ce să faci pentru a-ţi extinde activitatea. În acelaşi timp, îi vei oferi o nouă perspectivă antreprenorului care te găzduieşte.

 

Cine poate participa?

Programul se adresează tinerilor care sunt sau se pregătesc să devină antreprenori. Trebuie:

  • să ai un proiect serios de înfiinţare a unei firme, bazat pe un plan de afaceri viabil

sau

  • să îţi fi înfiinţat deja propria firmă în ultimii 3 ani.

Nu există limită de vârstă, iar întreprinderea poate activa în orice sector.

Se pot înscrie la program cetăţeni din orice ţară a UE. Pot candida şi persoane din afara UE, atâta timp cât au reşedinţa permanentă în UE sau doresc să înceapă o afacere într-o ţară membră.

 

Cum te poți înscrie

Completează formularul online şi adresează-te celui mai apropiat punct de contact. Vei primi asistenţă pe durata întregii proceduri. Dacă nu există un punct de contact în ţara ta, alege unul dintre cele 100 de puncte de contact prezente în alte ţări.

 

Programul Erasmus pentru tinerii antreprenori este o experienţă binevenită, pe care o recomand oricărei persoane care se gândeşte în mod serios să înceapă o afacere. Pentru mine, programul a fost util, pentru că m-a ajutat să înţeleg contextul, regulile şi procedurile relevante pentru lansarea unei afaceri şi mi-a permis să-mi creez o reţea utilă.
Maurizio Alì, din Italia, a petrecut 6 luni la asociaţia Yepe, din Franţa

 

Programul Erasmus pentru tinerii antreprenori îţi oferă asistenţă financiară pentru a acoperi costurile de călătorie din şi către ţara de origine şi cheltuielile de şedere (în special de cazare). Totuşi, trebuie să dispui de fonduri suplimentare pentru a face faţă costurilor care nu sunt acoperite de program.

Publicat: J, 08/05/2014 - 17:00


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!