Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Tineri antreprenori - lansează-ţi propria afacere

© shutterstock.com - Andresr
Eşti în căutarea unui loc de muncă? Cel mai bine ar fi să ţi-l creezi singur.

Să ai spirit antreprenorial înseamnă să poţi transforma ideile în realitate. E nevoie de muncă multă şi trebuie să fii dispus să îţi asumi unele riscuri calculate.

Cheia succesului este inovarea. Aceasta presupune dezvoltarea unor produse sau servicii pe care nu le-a mai oferit nimeni niciodată  sau furnizarea lor acolo unde nu sunt încă disponibile.  

Merită să notezi toate ideile care îţi trec prin cap, oricât de ciudate ar părea la prima vedere. Ulterior, le vei selecta pe cele mai viabile, le vei analiza împreună cu prietenii şi, în cele din urmă, vei elabora un plan de afaceri, adică un document structurat care prezintă obiectivele pe care ţi le-ai stabilit şi modalităţile  prin care intenţionezi să le realizezi.

Evident, nu este nevoie să începi singur o afacere - te poţi asocia cu prieteni, colegi sau chiar membri de familie. Cel mai bine ar fi să faci echipă cu cineva care are competenţe şi experienţe antreprenoriale diferite, ca să vă puteţi completa reciproc.

 

Consiliere şi informaţii practice

Cu Entrepreneur Envoy poţi afla dacă ţi se potriveşte statutul de antreprenor.

Dacă ai pus deja bazele propriei afaceri, Enterprise Europe Network te poate ajuta să valorifici la maximum oportunităţile oferite de piaţa europeană.

 

Formare  

Ai nevoie de ajutor pentru a porni la drum? Pe site-ul i-genius academy găseşti cursuri şi programe de formare.