Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Au pair în străinătate - dacă îți place să lucrezi cu copiii

© iStockphoto.com
Ca membru temporar al unei familii-gazdă (au pair), intri în contact cu o altă cultură, câştigând astfel experienţă de muncă şi de viaţă.

Un „au pair” are sarcina de a se ocupa de copiii unei familii şi de a efectua o parte din treburile casnice. Familia-gazdă îi oferă în schimb cazare şi bani de buzunar. Asigurarea medicală este inclusă, dar cheltuielile de călătorie trebuie acoperite de obicei de către au pair.

 

Dacă nu ai contacte personale, cea mai bună modalitate de a obţine un plasament de acest tip este să apelezi la o agenţie sau o organizaţie de specialitate. Pentru a beneficia de serviciile acestora va trebui să achiţi o taxă.

 

Care sunt principalele condiţii?

  • Majoritatea persoanelor care doresc să devină au pair au vârsta cuprinsă între 18 şi 24  de ani (există agenţii care merg până la 30 de ani).
  • Nu există o perioadă fixă pentru aceste plasamente - unele durează o vară, altele un an sau chiar mai mult.
  • Trebuie să cunoşti limba ţării gazdă la un nivel acceptabil.
  • Nu este esenţial să ai experienţă, dar ai avea o şansă în plus dacă ai putea demonstra că ești obişnuit/ă să te ocupi de copii.
  • Permisul de conducere nu este întotdeauna o condiţie, dar poate reprezenta un avantaj.

 

Cum să începi?

  • Planifică totul din timp – de obicei nu există date limită, dar asigură-te că ai timpul necesar pentru a găsi cea mai bună ofertă şi pentru a îndeplini toate formalităţile.
  • Caută agenţiile sau organizaţiile calificate pentru plasamente au pair (detalii mai jos). Dacă ai nevoie de asistenţă, contactează biroul Eurodesk din România.

 

Informaţii utile:

Au pair box – amplă selecţie de agenţii de plasare, cu chat room şi forum de discuţii

Au pair search – permite căutarea, în lumea întreagă, a unei familii-gazdă sau a unei agenţii de plasare, oferă informaţii despre permisele de muncă şi acces la un forum de discuţii

Au pair world – bază internaţională de date în domeniul plasamentelor au pair

Find au pair stabilirea de contacte între familiile care oferă plasamente şi persoanele aflate în căutarea acestora, forum de discuţii, informaţii despre vize, linkuri către agenţii apecializate

International Au Pair Association acces la organizaţiile implicate în toate aspectele relevante pentru programele au pair şi programele de schimburi culturale

Publicat: D, 26/05/2013 - 18:45


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!