Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Garanția pentru Tineret - 3 paşi spre un loc de muncă

Dacă ai între 16 și 24 de ani, programul "Garanția pentru Tineret" al Uniunii Europene te poate ajuta să obții o ofertă de muncă. Cum? În 3 pași simpli.

1. Înregistrează-te

Înregistrează-te la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă din județul sau sectorul tău. Caută adresa exactă.

 

2. Întâlneşte-te cu un consultant

După ce te înregistrezi, te vei întâlni cu un consultant pentru a sta de vorbă despre calitățile și aptitudinile tale și despre ce anume ai vrea să faci. În funcție de răspunsurile tale, consultantul te va informa și îndruma, iar împreună veți realiza un plan de acțiune personalizat pentru a-ți atinge obiectivele tale profesionale.

 

3. Obţine o ofertă de calitate

Odată ce te-ai înregistrat în baza de date a Agenției de Ocupare a Forței de Muncă și te-ai întâlnit cu un consultant, în următoarele patru luni vei primi cu siguranță o ofertă. Aceasta va consta într-un:

  • Program de ucenicie
  • Stagiu
  • Curs de formare profesională
  • Loc de muncă

 

Oricare dintre acestea poate fi un prim pas mare pentru cariera ta și te poate duce foarte aproape de jobul la care visezi. Orice obiectiv mare, începe cu pași mici, nu-i așa? 

 

Programul Garanția pentru Tineret 2014-2015 urmărește să se asigure că toți tinerii cu vârsta sub 25 de ani care își pierd locul de muncă sau care nu găsesc un loc de muncă după terminarea studiilor primesc, în decurs de 4 luni de la înregistrarea la Agențiile pentru ocuparea forței de muncă sau la centrele de garanții pentru tineret, o ofertă de bună calitate - de angajare, de continuare a educației, de intrare în ucenicie sau de efectuare a unui stagiu de practică.

 

Programul Garanția pentru Tineret este implementat în România de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) cu sprijin financiar de la Comisia Europeană - Direcția Generală pentru Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune.

Publicat: J, 09/04/2015 - 13:13


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!