Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Blogunteer.ro - Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

Blogunteer înseamnă o echipă de 8 redactori voluntari care scriu, cu entuziasm, poveşti frumoase despre voluntariat. Din tânăra echipă fac parte liceeni ambiţioşi, studenţi la jurnalism şi publicitate, dar şi voluntari cu experienţă.

 

Prin acest proiect, echipa Blogunteer doreşte să transmită tinerilor pasiunea pentru voluntariat. Proiectul se adresează nu doar acelora care activează deja în sectorul nonprofit, dar şi acelor persoane indecise care sunt tentate să facă voluntariat. Pe blog sunt publicate articole despre beneficiile voluntariatului asupra dezvoltării personale şi profesionale, oportunităţi de voluntariat, dar şi interviuri cu oameni care activează în acest domeniu şi care contribuie la o schimbare în bine.

 

De asemenea, pe www.blogunteer.ro se regăsesc experienţe personale ale unor voluntari care pot servi drept exemplu pozitiv pentru tineri, dar şi poveşti emoţionante despre cum a schimbat voluntariatul soarta unor comunităţi şi viaţa unor oameni.

 

O altă categorie de articole îi informează pe cititori în ceea ce priveşte politicile naţionale şi europene din domeniu şi iniţiativele dedicate tinerilor.  

 

Orice cititor al Blogunteer poate să trimită povestea lui de voluntariat sau să nominalizeze un proiect ori o persoană despre care să scrie echipa Blogunteer. Poate fi vorba de experienţa ta într-un proiect, sau poate proiectul pe care tu l-ai organizat alături de colegii şi prietenii tăi sau în cadrul unui ONG. Poţi arăta impactul pozitiv pe care l-ai adus în societate prin acţiunile tale şi ale grupului tău, iar Blogunteer îţi va spune povestea pe site şi reţelele de socializare.

 


Blogunteer.ro este administrat de Asociaţia Young Initiative, organizaţie non-guvernamentală de tineret ce are ca misiune să contribuie la dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor şi copiilor, precum şi la educaţia şi cultura acestora, cu precădere cea  nonformală, astfel încât aceştia să-şi poată croi o carieră care să corespundă potenţialului lor.

Publicat: V, 07/02/2014 - 09:55


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!