Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Voluntariat la Habitat for Humanity România

© iStockphoto.com
O zi la Habitat, o experienţă unică!

Piatra de temelie în activitatea Habitat for Humanity România o reprezintă fără îndoială, voluntariatul. Oameni din toată lumea, dar şi din România, vin să lucreze în mod voluntar pe şantierele Habitat pentru a schimba în bine viaţa celor care au nevoie urgentă de o locuință decentă.

 

Despre program

Habitat for Humanity România are un program activ de voluntariat în care implică grupuri de studenţi, oameni din biserici, angajaţi din firme, corporaţii sau voluntari individuali din ţară şi străinătate.

 

”Înainte să ajung pe şantier, mă gandeam cum va fi, cât de greu, cât de obositor, cât de murdar voi fi la sfârşitul zilei, dacă voi face faţă până la căderea serii. Odată ce-am ajuns, totul s-a înseninat şi am avut o zi minunată. Oamenii de acolo au fost foarte deschişi şi binevoitori, gata oricând să îţi explice şi să ajute. Gândul că munca depusă de mine contribuie la construirea unui cămin pentru oamenii nevoiaşi şi care nu se pot descurca fără ajutor mi-a creat o stare pozitivă încât totul mi se părea uşor şi realizabil. Ne-am străduit să terminăm ce ne-am propus, iar sfârşitul zilei mi-a adus o stare de satisfacţie pe care nu o mai încercasem niciodată: priveam cu toţii acoperişul casei pe care tocmai l-am terminat de montat şi ne ziceam: NOI am făcut asta! Voluntariatul în România trebuie să crească în implicare. Un mic efort din partea fiecăruia dintre noi poate şi va însemna foarte mult pentru oamenii care locuiesc în condiţii mizere. Cu siguranţă voi repeta experienţa de voluntar ori de câte ori o să am ocazia şi voi încerca să-i conving şi pe alţii să aibă şi ei, la rândul lor, o zi extraordinară.” - Remus Sime, Timişoara – voluntar 2009

 

Cum poți participa

Oricine este binevenit (vârsta minimă este 16 ani)!
Nu este nevoie să ai experienţă anterioară sau abilităţi speciale! Tot ce-ți trebuie este voinţa de a ajuta o persoană la nevoie. Alătură-te unei echipe sau crează-ţi una proprie. Fii voluntar! Este o experienţă care te va transforma.

 

Trimite un e-mail pe adresa voluntar@habitat.ro sau sună la  +40 21 3113025 pentru a afla mai multe detalii despre cum te poţi implica individual sau cum poţi forma o echipă.

Publicat: V, 24/05/2013 - 16:38


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!