Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Patrimoniul cultural european

© fotolia.com
Patrimoniul cultural reprezintă ceea ce moştenim de la generaţiile anterioare - clădiri, monumente, cărți, opere de artă, dar și tradiţiile şi limba. Află cum poţi lua contact cu patrimoniul european.

Zilele patrimoniului european, organizate în luna septembrie, reprezintă ocazia ideală de a vizita, gratuit sau la preţ redus, monumente şi situri care de obicei nu sunt deschise publicului.

 

Cum funcționează?

În luna septembrie, pe durata unui week-end, cele 50 de ţări semnatare ale Convenţiei culturale europene organizează evenimente menite să scoată în evidenţă tradiţiile, arhitectura şi creaţiile culturale locale. În fiecare an, manifestările au o temă specială, care poate fi diferită de la o ţară la alta. Aceasta se poate referi, de exemplu, la o anumită perioadă istorică sau la diverse tipuri de patrimoniu.

 

Informații generale

Începând din 1999, Zilele patrimoniului european s-au derulat sub sloganul „Europa, un patrimoniu comun”. Acest eveniment li se adresează tuturor europenilor, indiferent de cultură, limbă sau religie. Ca acţiune comună a Consiliului Europei şi Comisiei Europene, Zilele patrimoniului european îşi propun să-i sensibilizeze pe cetăţeni cu privire la bogăţia şi diversitatea culturală a Europei. În acelaşi timp, încearcă să combată rasismul şi xenofobia şi să promoveze toleranţa în Europa şi în lume.

Publicat: S, 25/05/2013 - 18:34


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!