Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

SALTO, resurse de diversitate culturală

© shutterstock.com - Samuel Borges Photography
În Europa, diversitatea culturală merge mână în mână cu diversitatea istoriilor, a tradiţiilor şi a limbilor. SALTO îți oferă resurse, informaţii şi cursuri de formare cu privire la diverse aspecte culturale.

SALTO Diversitate culturală îți pune la dispoziţie instrumente, metode, materiale şi linkuri către cursuri de formare şi resurse referitoare la o serie de aspecte culturale.  Printre acestea se numără:

  • populaţia romă, care continuă să rămână unul dintre cele mai dezavantajate grupuri minoritare din Europa, confruntându-se cu o rată ridicată a şomajului, un nivel scăzut de educaţie, sărăcie generalizată şi excluziune socială
  • educaţia pentru pace şi gestionarea conflictelor, un aspect de importanţă majoră, dată fiind situaţia politică şi socială din Europa
  • competenţa interculturală, care poate fi deosebit de utilă în viaţă şi în activitatea profesională
  • dialogul intercultural şi interreligios, menit să promoveze schimbul de opinii între indivizi şi grupuri provenind din diverse medii etnice, culturale, religioase şi lingvistice
  • incluziunea minorităţilor culturale, aspect deosebit de benefic dacă ar încuraja grupurile majoritare şi minoritare să-şi promoveze şi să-şi descopere reciproc culturile.

De asemenea, SALTO îți oferă sprijin şi oportunităţi de formare pentru elaborarea propriilor proiecte legate de diversitatea culturală. Consultă viitoarele acţiuni privind diversitatea culturală şi hai la treabă!

 

Consultă și lista evenimentelor de pe site-ul programului Tineret în Acțiune unde sunt publicate apelurile naționale lansate de Agenția Națională din România pentru participare la aceste cursuri.

 

Ce este SALTO?

SALTO înseamnă „Sprijin, învățare avansată și oportunități de instruire”(Support, Advanced Learning and Training Opportunities). Este o reţea formată din 8 centre de resurse care lucrează în sectoare prioritare din domeniul tineretului, sprijinind programul Comisiei Europene Tineret în Acţiune. SALTO Diversitate Culturală este unul dintre aceste centre.

 

Publicat: S, 25/05/2013 - 18:19


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!