Europejski Portal Młodzieżowy
Informacje i możliwości dla młodych ludzi w całej Europie

Mai aproape de patrimoniul mondial

© shutterstock.com - Petrenko Andriy
Dacă te interesează conservarea patrimoniului, există un program UNESCO pentru educarea tinerilor cu privire la patrimoniul cultural, care îţi oferă tot ceea ce doreşti. Eşti gata să afli mai multe informaţii?

Programul UNESCO pentru educarea tinerilor cu privire la patrimoniul cultural (WHE) consideră că tinerii de astăzi sunt factorii de decizie de mâine şi, în această calitate, trebuie să ia măsuri pentru conservarea patrimoniului mondial. Pentru a-i ajuta să obţină competenţele şi cunoştinţele necesare, programul WHE le oferă tinerilor mai multe opţiuni dar, cu siguranţă, cele mai tentante sunt Forumul pentru tineret şi programul de voluntariat în domeniul patrimoniului.

 

Forumul tinerilor privind patrimoniul mondial

Forumul le oferă tinerilor şi profesorilor oportunitatea de a face schimb de idei şi experienţe cu privire la modalităţile de implicare în conservarea şi prezentarea patrimoniului. Prin intermediul Forumului, vei cunoaşte cetăţeni din alte ţări şi vei afla mai multe despre patrimoniul lor cultural. Ai putea chiar să faci parte din delegaţia care prezintă rezultatele Forumului la reuniunea Comitetului pentru patrimoniul mondial. Până în prezent, au avut loc 18 întâlniri regionale şi internaţionale ale tinerilor, la care au participat peste 1500 de persoane.

 

Voluntariat în domeniul patrimoniului mondial

Dacă ai între 18 şi 30 de ani, poţi participa ca voluntar la o tabără de lucru cu durata între 2 şi 4 săptămâni. Vei avea astfel şansa de a face un pas concret şi de a juca un rol activ în promovarea şi conservarea patrimoniului mondial. Vei intra în contact cu alţi tineri şi cu experţi din domeniul patrimoniului şi educaţiei.

Opublikowane: pt., 01/11/2013 - 14:46


Tweet Button: 

Inne strony


Info for young people in the western balkans

Potrzebujesz pomocy lub porady ekspertów?

Mam pytanie